Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >




:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Knap gespot Peter en ook prima weten vast te leggen.

Gr. Henk

Mooi natuurlijk beeld! Wat is ie aan het eten, een sinaasappel??

Mooie vondst! Knap vastgelegd.

MVG
Axel Gielen

Quote:
Wat is ie aan het eten, een sinaasappel??

Nee die beesten hebben oranje gekleurde tanden... die gebruiken geen whitening tandpasta Laughing

gr.Vincent

Was dit in de buurt van Sainte-Marie-du-Mont, wij waren daar dit voorjaar ook bij een natuurgebied, met kijkschermen met mooie habitat van deze dieren.
In ieder geval een mooie foto van deze.

Leuke pose en een mooi tunneleffect door de overhangende halmen, waardoor de foto extra diepte krijgt.

groet

Boudewijn.

In de streek waar ik woon kan ik ze regelmatig waarnemen langs de oevers van waterreservoirs, van riviertjes. Onze vorige hond heeft er eens een gevangen; die had ook van die diepokergele snijtanden. Onze veearts waarschuwde ons voor de diepe wonden die de 'ragondins' kunnen toebrengen aan honden.

Het zijn leuke beesten: fotogeniek en niet al te schuw. Het is overigens geen rat en ook geen bever. Beverratten komen oorspronkelijk uit Argentinië en zijn meer verwant aan 's werelds grootste knaagdier: de Capybara (ook een Z-Amerikaan).

Mijn vrouw zag die oranje tanden aan voor 'een stukje tomaat', toen we in Z-Frankrijk oog-in-oog stonden met een beverrat.

Wat op de foto leuk uitkomt is de overeenkomst tussen de lange, piekige haren op de rug van het dier en de grassprieten links ervan.

Over de compositie: Had je de mogelijkheid om een klein stapje naar links te gaan? Dan was het dier los gekomen van de donkere overhangende graspollen op de achtergrond en had hij fraaier in het 'tunneltje' gestaan.

Vriendelijke groet,

Bart



» Last edited by Bart Siebelink on Wed 17 Aug 2011, 13:43; edited 1 time in total

Dank voor de reacties.

@Bart. De hut had helaas steunberen aan de buitenzijde. Ik heb het enige stekje gebruikt waar ik deze hoek in beeld kreeg.
Zelf heb ik er vrede mee dat ie toch nog een tikkel beschut staat. ook vanwege de grote kijkspanne tussen de snorharen en de door jou genoemde sprieten enerzijds, en de sprieten uiterst rechts.

De overige vragen zijn al beantwoord, niet? De eerste keer twaalf jaar geleden dat ik dit beest in de Camargue zag, dacht ik ook aan sinaasappel.

Het lijkt me overigens niet dat dit beest uit zichzelf honden aanvalt. Als deze beesten zich verdedigen tegen honden die hen aanvallen, dan heb ik daar niets op tegen.

Op de één of andere manier heeft dit beest toch een plekje in mijn hart ingenomen. Het is een bijzonder slimme exoot. En dat al 80 jaar. Zoiets als de Italiaanse en Poolse mijn-immigranten in Heerlen en Luik; al heel wat recentere immigranten koesteren we inmiddels als medelanders.

Interessante info en dito opname. Weer wat geleerd.
Groeten Nel

@ Peter Wijn:

Ik denk dat je gelijk hebt, dat doen ze dan wèl uit zelfverdediging, op ons erf verschijnt met grote regelmaat de blonde labrador van de buren, laatst had ze een diepe wond op de linker voorschouder, buurvrouw vermoedde een ragondin. Diezelfde labrador heeft vorig jaar een tam konijn uit de omheinde ren op zijn eigen wijze 'bevrijd'.

Leuke foto. De tunnel van sprietjes vind echt geweldig.

:
 
Page 1 of 1