Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Werkelijk prachtige foto Very Happy Alles klopt. Een van de mooiste foto's, die ik tot nu toe op Nederpix gezien heb.

Groeten, Niels

Echt een schitterende foto! Alles klopt eraan. Beer mooi bovenin geplaatst en inderdaad mooi een dromerige sfeer gecreeerd. En inderdaad een hele andere plaat dan de kenmerkende "beer in beek" foto's.

Heel mooi gedaan, complimenten!

petje af weer Marsel, idd super creatief! Het eindresultaat is echt geweldig!!!!!

Een geweldige opname!
Vooral omdat je gekozen heb voor een lange sluitertijd.
Geweldig!!!! Mvg Andy» Last edited by Andy on Sat 17 Apr 2010, 12:06; edited 1 time in total

Geweldige opname. Echt alles klopt. Compositie en kleur top.
Ook mede door je verhaal.
Een opname waarover nagedacht is. Soms wil je zelf te snel. Of door het moment omdat je wel snel moet handelen. Of omdat het licht zo weer anders is. Steek veel op van je beschrijvingen.
Superopname. Groeten Nel

Schitterende plaat!
Prachtig scherpe beer en mooie bewegingsonscherpte in het water
En ook nog een sterke compositie, complimenten!

Groeten,
Robbert

GEWELDIG!!!!!

Gr Paul.

Nou Marsel, dit is ook weer een topplaat!
Ik vind hem echt helemaal schitterend.

groetjes,
Astrid Schute

Geweldig al dat bewegende water om de beer heen! Brengt erg veel dynamiek in deze plaat.

Gr Erik

Mooi en leerzaam met die uitgebreide motivatie van het hoe en waarom onder de foto.

Is het toch niet een beetje zo dat je eerst die standaardplaten moet hebben gemaakt voordat je aan zoiets gaat denken?

Bedankt!

Niet alleen een heel mooie foto, maar vooral ook leerzaam. Fotograferen is tenslotte meer dan op een knopje drukken en dat laat je met deze foto goed zien.
Groeten, Leo

Uitermate mooi beeld!
Compliment!
Ik vind je uitgebreide beschrijving bij de foto's altijd erg leerzaam.

Gr, Hans

Quote:
Is het toch niet een beetje zo dat je eerst die standaardplaten moet hebben gemaakt voordat je aan zoiets gaat denken?


Ja, dat is meestal wel het geval. Tenminste, vaak hebben mensen al een bepaalde foto in hun hoofd die ze ooit hebben gezien en die er de aanleiding toe was om zelf ook dat onderwerp te fotograferen. Dan ben je als het ware voorgeprogrammeerd om een zelfde soort foto te gaan maken. En het is natuurlijk helemaal niet erg om een foto te maken die al een triljoen keer eerder gemaakt is - het is in zo'n geval niet voor niets dat er al zoveel fotografen je voor zijn gegaan.

Het is natuurfotografen eigen om zich ergens helemaal in vast te kunnen bijten met een enorme dosis geduld. Dat is een goede eigenschap die zeker vereist is om goede natuurfoto's te maken. Maar die gerichte focus kan er ook makkelijk toe leiden dat je andere mogelijkheden over het hoofd ziet. Het gevaar bestaat dan dat je enorm veel tijd hebt gestoken in een foto die misschien perfect uitgevoerd is, maar verder weinig verrassend is. Ook dat is trouwens helemaal geen probleem.

Als je je fotografie echter naar een hoger plan wilt trekken, of er zoals ik je boterham mee moet verdienen, dan is het belangrijk om te weten wat er al voor foto's van je onderwerp gemaakt zijn, en om te kijken of er manieren zijn om ervoor te zorgen dat je foto's kunt maken die net even anders zijn. Het onderwerp blijft hetzelfde, maar de manier waarop je het in beeld brengt maakt het dan opeens weer bijzonder.

Voordat ik op reis ga om een bepaald onderwerp te fotograferen, doe ik dan ook altijd veel onderzoek naar reeds bestaand beeldmateriaal van dat onderwerp. Niet alleen weet ik daardoor wat de mogelijkheden zijn, ook weet ik wat er al gemaakt is en waar mogelijkheden liggen die nog niet zijn gebruikt. Mijn portret van de sneeuwaap die ik van opzij heb ingeflitst, is het directe resultaat van een dergelijk onderzoek. Tot op dit moment ben ik nog de enige fotograaf die deze diersoort op deze manier heeft gefotografeerd, en vanuit een commercieel perspectief - met het oog op tijdschriften bijvoorbeeld - is dat uiteraard belangrijk. Vanaf volgend jaar zullen andere fotografen dit ongetwijfeld na gaan doen, en dan moet ik weer iets anders bedenken. Smile

En die standaardplaten, die maak ik ook. Het is net als wanneer je voor het eerst op je vakantiebestemming aankomt, en alles is nieuw: "Kijjk daar, een impala!" Klikklikklikklik. En een week later rij je er met een vaartje voorbij.

Hoe meer tijd je in je onderwerp steekt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk een dieper niveau weet te bereiken, voorbij het voor de hand liggende.

geweldige plaat en zeer leerzaam
Boo hoo!
mvg.mark

Topper Marsel, zoals gewoonlijk!
En geheel stijl-eigen, origineel, mooie de sfeer gevangen en 'leeg' (weinig tot niks wat afleidt van de essentie van het beeld).

Uiterst fraai, schitterende dromerige sfeer en juweel van een compositie geaccentueerd door de stromingsrichting linksonder, groeten, Jan

Wat is hier nog aan toe te voegen, een lust voor het oog.

gr, Cor.

Fantastische opname.

Het is erg fijn en ook opmerkelijk dat een professioneel fotograaf van jou niveau de moeite neemt om hier op nederpix foto's te uploaden en ons zelfs een kijkje achter de schermen gunt.
Bedankt hiervoor.

mvg vanuit het altijd zonnige Hoenderloo» Last edited by Henri van Vliet on Sat 17 Apr 2010, 21:08; edited 1 time in total

Commentaar niet aan de orde, verder opmerkingen ook niet, ik maak er Nom: 30 van en als het kon nog een keer!!!
groet, en dank, Jaap

Knappe, haast onwerkelijk aandoende, foto.
Proficiat Marsel.
Er is over nagedacht.

Jan

Ik zeg niets meer alles is al gezegd. Applause Applause Applause

Gr Gert

Waanzinnig zeg, heel goed over nagedacht. Zoals je zegt wil iedereen altijd de actie vastleggen maar daardoor springt deze foto er juist uit.
Actie genoeg in het water maar rust bij de beer.
Heel fraai, dikke nomi verdient.

grt John

Ik heb deze foto nog een keertje extra onder de aandacht gebracht omdat ik dit een unieke foto vind. Er is goed over nagedacht, compositie en belichting perfect. Sluitertijd had ik zelf misschien nog langer gemaakt om het water nog wolliger te krijgen.
En.. met 3590 leden en het feit deze foto nog maar 326 x bekeken is (nog geen 10%) verdient deze foto het om nog even langer onder de aandacht te blijven.

Jack

vind ik ook! Wat een prachtige foto weer! Waar kan ik nomineren Laughing . Ik ben fan van je werk, Marsel!

groetjes Gerwin

De scherpte, kleuren en het " zachte water" erg mooi!

groet,

Sebastiaan

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next