Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >




:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Heel mooi, Albert.
Veel detail te zien, om te strelen.
gr. Monique



» Last edited by Monique on Thu 25 May 2006, 23:53; edited 1 time in total

Albert,

Inderdaad mooier en minder hard.

Groet, Herman

Mooi hoor. Ik hoop de drie (ja toch?) vormen er allemaal op te krijgen dit jaar. Omdat hier wat ruis te zien is, zou ik om het blad heen alles ietsje blurren. De verscherping kan volgens mij ook fijner, vooral de witte haartjes op het achterlijf kunnen er denk ik beter uit komen te zien als je in photoshop bij unsharp mask het amount omhoog doet, en de radius wat lager.

Groeten, Klaas

Mooie frisse "aaibare" foto.

Colinda

De ruis is een beetje de schuld van de uitsnede en het geringe aantal Megapixels van de camera. Deze Fuji S602 heeft slechts 3 Mp. Toch kun je er hele leuke dingen mee doen, vooral heel dichtbij. Toen ik enkele jaren geleden als imker een site over honingbijen begon, kwam ik ook veel andere leuke insecten tegen. Toen ben ik een site over alle insecten begonnen en ruim 90% van de foto's daar is van deze camera afkomstig. Het zijn merendeels registrerende foto's, maar als het even kan wil ik het beestje natuurlijk ook wel leuk portretteren. Het is een foto uit een reeks, waarvan er enkele andere op mijn site staan. Deze had ik nog niet gepubliceerd, maar de flitsfoto van Herman bracht me op het idee.

Ik ben overigens niet tegen flitsen, maar alleen als het moeilijk anders kan of als het wat oplichting van de schaduw geeft. Heel wat kleine insecten heb ik met de Fuji ook geflitst, maar dan met de flitser met lange kabel op statief op grotere afstand, met de camera uit de hand. Soms assisteert mijn vrouw erbij om de flitser voor mij in de goede stand te houden. De afstand schatten we dan op ongeveer 1 meter.

Eergisteren had ik een er op gelijkende zweefvlieg in mijn tuin, maar ik weet niet zeker of het een Volucella was. Het dier was erg schichtig. Het was mogelijk de 3e vorm, die ik nog niet heb gefotografeerd, want het dier heeft een gele thoraxkleur en een zalmkleurig achterlijf (Volucella bombylans var. haemorrhidalis). Mischien is het toch een merodon of eristalis. Dat is meestal pas goed te zien op de foto als de vleugels er goed op staan.
Groetend, Albert

:
 
Page 1 of 1