Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
K2 on Tue 25 Sep 2012, 17:55
Had ik maar doorgeleerd of meer speurzin, dan zou ik het rode hebben kunnen thuisbrengen. Bewaarfoto totdat mijn geest verrijkt wordt. Groet, Pepijn.
K2 on Wed 26 Sep 2012, 8:29
De vis is binnen.
peter wijn on Wed 26 Sep 2012, 8:43
mooi beeld zeg. laat die vis maar komen. ik zie er een langoustine in, trouwens
K2 on Wed 26 Sep 2012, 9:00
Beet! Voor in soep, Peter. 'Calluna lagoustines' (kreeftheide) als voorlopige determinatie. Met de falsificeerbaarheid aan mijn zijde blijft dit overeind totdat er bewijs komt die een eind maakt aan deze bijna onwrikbare determinatie. Opnieuw spannend. Groet, Pepijn.
peter wijn on Wed 26 Sep 2012, 9:30
een verrukkelijke soep overigens tjonge (eenvoudig - doch met vrij veel werk - zelf te maken. men koke een kilo langoustines 5 minuten in niet al te veel water, men verwijdere de staarten, hale daar het vleesch uit en neme dat staartevlees apart voor de een of andere garnering in de soep of in een separate pasta/salade, men pleure alle harde en zachte resten bij elkaar, prakke dat aan kleine stukken en koke dat nog een half uurtje uit in weinig water, dan het kookwater door een zeef afgieten in een nieuwe pan, en de prut nogmaals van een beetje water voorzien en uitkoken (enkele minuten), procedure herhalen tot er geen smaak meer in de resten zit en deze resten wegpleuren, met voorzie het apart genomen water van bouillonblok of zout of consommé de poisson en van tomaten/tomatenpuree, zulks naar smaak, eventueel aan te rijken met wat massala kerry en sultanese rozijnen, maar voorzeker met tijm en rozemarijn, serveren maar, eventueel met wat room en zwarte peper en of sambal voor fikse pit alleen worden de langoustines al een paar jaar niet meer aangeboden op de markt).
K2 on Wed 26 Sep 2012, 10:35
Zelden zoveel aanvoegende wijs(heden) in de soep zien lopen. Men begeve zich naar een uitstekende uitspanning en men bestelle doodgewoon. Dat er nu niemand met een tegenbod op 'kreeftheide' komt! Daar wacht ik op. Groet, Pepijn.
peter wijn on Wed 26 Sep 2012, 10:52
wat overigens ook heel lekker is, is een couscous met schaap en zuring. zeg maar na schaap en zuring (Rumex acetosella) zulks eveneens aangeboden ter falsificatie en natuurlijk met een korrel zout