Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Ruikt ie ook naar Vanille? Mooie foto.
groet van Nel

Quote:
Gelukkig wist ik nog precies waar ik mijn GPS-apparaat had laten liggen de dag te voren.

Het is de bedoeling dat je positie opslaat en niet de GPS laat liggen hoor Very Happy Very Happy Hebben ze je dat niet verteld....
Geintje.
Mooie orchideeŽn soort. Staat er netjes op.

Groet,
Ruud

't Is wel een beetje moeilijk kijken met al die druppels maar ik kan 'm bijna ruiken. Wel mooi dat er hartje zomer nog zulke mooie orchideeŽn bloeien. De vanilleorchissen (Gymnadenia austriaca var. gallica) die ik vorig jaar tegenkwam langs een pas in de Spaanse PyreneeŽn, toch ook op 1800 m, bloeiden toen al in juni. Maar Henk van den Born was daar dit jaar ook in juni en toen lag er nog twee meter sneeuw!

Geinig, ze lijken wel op elkaar, maar zijn kennelijk toch anders. In Zweden is het denk ik een relictsoort van voor de laatste ijstijd en overigens bijzonder zeldzaam en lokaal in Jšmtland en aangrenzende streken.

dank lui
@Michiel. Om iedere hoek van de berg kan de bloeitijd anders zijn, afhankelijk van microklimaat denk ik.

@Ger. Voor een orchidee zou ik deze niet zeldzaam willen noemen. Op iedere berg boven de 1800 m waar ik geweest ben in Wallis heb ik wel ergens plekjes gevonden waar deze bloeide of gebloeid had.

@Nel. mijn neus is heel slecht, maar ik weet ook niet of deze - gevuld met dauw - te ruiken was geweest op dit moment.

@Ruud. Ik denk dat er sprake is van een placebo-effect....

Waarom is deze foto in de vorm van dit kleine bestandje opgestuurd? Ik heb het idee dat er aan de scherpte het een en ander ontbreekt.

Vriendelijke groeten,

Roelof Janssens

http://www.roelofjanssens.nl/

scherpte ontbreekt niet
scherptediepte is beperkt tov wat jij zou doen Roelof.
Denk je niet?

(maar misschien had ik even moeten blazen om de dauw er uit te krijgen)» Last edited by peter wijn on Sat 09 Nov 2013, 11:13; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1