Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Een hele bijzondere foto en wat mooi om al die vlucht en vliegpatronen te zien.
De lange sluitertijd hier prachtig gebruikt om dit te laten zien, heel goed gedaan.

Groet Nel

Mooi om de vliegsporen zo in beeld gebracht te zien. De lange sluitertijd - net wat Nel zegt - goed gebruikt. Maaruh... Acheronthia met een 'h'? Laat Jeroen dat maar niet zien. Wink

Groeten, Robert

Leuk om op die manier de vliegpatronen van verschillende insecten vast te leggen, zinnige keuze de langere sluitertijd.

Grappig surrealistisch beeld. Mooi bedacht. Origineel. Resultaat word ik nog niet heel warm van.

Bendiks

De meest originele insteek van allemaal. Het resultaat is nog net iets te flets om mij echt weg te blazen. Zou hier zeker meer mee experimenteren...

vrgr, Patrick

Mooie vluchtpatronen vast gelegd met de lange sluitertijd.
Mooie foto.

gr. Frank

Bijzonder originele inzending!
applaus!
Het enige dat ik niet zo mooi vind is dat er een beetje een lichte waas (helderheid) over het beeld lijkt te liggen. Verder vind ik hem schitterend en zeker een punt waard voor de originaliteitsprijs.

Creatieve benadering van de opdracht. Goed uitgevoerd.
Het uiteindelijke resultaat spreekt mijzelf niet zo aan.

zeker de meest creatieve benadering voor de opdracht.
Het effect is leuk, maar niet heel erg herkenbaar.
Ik moest echt even iets langer kijken om te zien wat het was. Leuk !

Qua sluitertijd zeker voldaan aan de opdracht. De foto op zich kan mij niet echt bekoren, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van smaak.

Zeer functioneel gebruik gemaakt van de lange sluitertijd. Het beeld spreekt niet voor zich, zonder beschrijving zou ik niet direct bedacht hebben waar ik naar zat te kijken - in dat opzicht zou ik het fijn gevonden hebben als er nog een scherpe nachtvlinder bij gezeten zou hebben - ha, iets wat natuurlijk onmogelijk is, volledig in strijd met de lange sluitertijd. Als je eenmaal weet wat het is, zeg ik: goed gevonden, knap gedaan.

Met vriendeljike groeten,
René

Met een kleine flits "op het tweede gordijn" zou de vlinder ook nog scherp in beeld moeten komen.

@René
Quote:
...zou ik het fijn gevonden hebben als er nog een scherpe nachtvlinder bij gezeten zou hebben - ha, iets wat natuurlijk onmogelijk is, volledig in strijd met de lange sluitertijd.
Dat is toch wel mogelijk en niet in strijd met de lange sluitertijd. Als je de flitser gebruikt op het eind van de tijd dat de sluiter open staat, kun je van alles vastleggen met bewegingssporen, zoals bijvoorbeeld auto's met lichtsporen en in dit geval vlinders met vliegsporen. Persoonlijk denk ik ook dat de foto beter geweest was met één of meerdere vlinders scherp, maar misschien was de maker niet op de hoogte van de techniek.

Groeten, Robert

Unieke opname , originele invulling van de opdracht.
ik vind de kleuren prachtig.

Een zeer originele inzending. Nog nooit zo gezien. Mooi gebruik van de lange sluitertijd.
Toch vind ik de foto niet heel lekker kijken. Er gebeurt teveel zonder dat er een echt richtpunt in de foto zit. Maar het lijkt me zeker iets om mee door te experimenteren.

Groeten, Arjen

Allemaal hartelijk dank voor de leuke en leerzame commentaren, en niet te vergeten de nominaties. Totaal onverwacht voor mij zoals op deze foto gereageerd is. Very Happy

De lichte waas heb ik geprobeerd weg te werken, maar kreeg dat niet voor elkaar zonder de kwaliteit in andere opzichten te bederven. De lucht was vrij vochtig en de lampen veroorzaakten een halo van licht die in meer of mindere mate op alle foto's die ik daar maakte is terug te zien. Maar ik hoop in de toekomst zeker nog meer te experimenteren met deze vorm van fotografie en dan in combinatie met flitsen op het tweede gordijn zoals Sluitertijd al opmerkte. Ik wist al van de techniek, maar ik kwam er door tijdgebrek niet toe hem mij eigen te maken.

Groeten, Robert

:
 
Page 1 of 1