Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Doet wel ongeveer wat ik verwachtte, links heb je toch die berg? Die vormt nu met de vlek een diagonaal. Iets minder was voldoende geweest.

(Dat schip is natuurlijk wel belangrijk maar speelt op dit formaat geen rol. Ik kan mij voorstellen dat dit op een grote foto anders is)

@Hendrik: Dank voor de reactie. Persoonlijk vind ik de linkeronderhoek nu wat leeg. Misschien dat spiegelen dat probleem op zou lossen, maar dan klopt de foto voor mij persoonlijk niet meer...
Ik ben trouwens benieuwd wat je van deze vorm van HDR vindt. Heb hem bewust wat sober afgewerkt, zo uitbundig zijn de kleuren daar niet...

Groeten, Arjen

De foto is prima afgewerkt, sober, mooi in balans. Past goed bij het weer dat ik zie.

Wat ik mij afvraag is of HDR hier nodig is. Heel erg veel contrast zit er niet in het landschap, een witte lucht is gemakkelijk met een licht verloopfiltertje te voorkomen, als dat überhaupt al nodig is.

(het bot vind ik overigens in deze foto duidelijker uitkomen maar dat is toeval en heeft weinig met de compositie te maken)

Ik had het in dit geval inderdaad ook prima met een grijsverloopfilter op kunne lossen. Het was wel nodig, aangezien de zon aan die kant stond en de lucht anders erg egaal geworden was. Probleem is dat ik tijdens het gidsen niet zoveel tijd heb voor het maken van foto's en dat ik daarom m'n grijsverloopfilters niet mee het land op neem. Een HDR is dan een stuk makkelijker te maken, indien noodzakelijk.

Dank voor de reactie verder. Ik ben vaak nog wat aan het stoeien met de bewerking van HDR-foto's. Soms vind ik een wat dramatischere afwerking ook wel wat hebben, maar in dit geval vond ik dat niet bij de foto passen.

Groeten, Arjen

:
 
Page 1 of 1