Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Knappe film met behoorlijke close ups.
Bezige jongens die mieren.
Groet, sjors

Leuke film. Eerst dacht ik iets te zien te krijgen dat ik al zo vaak gezien heb, maar je camerawerk hield me van begin tot eind aan het scherm gekluisterd. Goed gedaan.

Heel erg efficiŽnt zijn ze overigens niet bezig, vind ik, als je ziet hoe ze met z'n allen aan dat stokje staan te sjorren, en dan heb je nog van die 'lampies' die met een ander brokje er dwars overheen huppelen... Laughing

Groeten, Robert

Mooi gefilmd, heel goed gemonteerd. Mooi hoe je een mier die aan het sjorren is met van alles even volgt binnen het grote geheel.
Gelukkig zonder muziek, vond het bij de eekhoorn totaal niet passen.
Misschien is het leuk om een beetje te vertellen met welke apparatuur je werkt, hoe je monteert, wat technische informatie etc.
groet susan

@Robert: heel fijn om te horen dat de video de aandacht vasthield, dit is heel belangrijk voor de videohobby.

@Susan: de muziek bij de eekhoorn was ook mijn eerste poging, maar u heeft zeker gelijk. Uiteraard wil ik vertellen met welke apparatuur ik werk en hoe ik monteer.
Ik werkte voor de mierenfilm met de JVC-GZ-HM335, een kleine HD camcorder. Die is nog van de tijd dat HD net begon te komen. Verder heb ik een statief gebruikt met vloeistofkop van Gitzo.
Het monteren doe ik altijd met Corel Videostudio Pro X3, waarmee ik alle beelden uitknip, soms overgangen toevoeg en een titelpagina maak.
Ik hoop u hiermee genoeg te hebben geÔnformeerd, als u nog meer wilt weten, geen probleem.

@wim
tutoyeren is een must op deze site!
Alvast bedankt voor de informatie.
Hoe werkt een camcorder? Heeft het apparaat net zoals een camera instellingen? De scherpte van de mieren vind ik op sommige plekken erg mooi, gaat dat automatisch?
groet susan

@Susan
Tutoyeren moet je leren, ik zal het proberen.
Heel graag gedaan.
Een camcorder werkt over het algemeen vrij eenvoudig. Het heeft inderdaad instellingen, maar er zijn er minder dan met fotograferen. Met filmen beperkt het zich ongeveer tot helderheid, sluitertijd (beelden per seconde) en focus. Het is bij filmen ook meestal minder nodig dan bij fotograferen. De scherpte bij de mieren ging inderdaad voor het grootste deel automatisch, dat wil zeggen, via de autofocus. Dit betekent echter niet dat het dan allemaal maar vanzelf gaat, het is dan de kunst om de camera op het focuspunt te richten en hem daar te houden. De camcorder waar ik het over had, mijn vorige, had een opvallend goede autofocus, waardoor het meestal voldoende was voor mij. Nu heb ik de Panasonic HC-V750, die een mindere autofocus heeft en waarmee ik nog uitsluitend handmatig scherpstel.

Wim» Last edited by Wim van Kempen on Fri 18 Sep 2015, 14:19; edited 1 time in total

Hoi wim,
bedankt voor je uitgebreide informatie, het is altijd leuk om wat te leren van een techniek in dit geval filmen en hoe je te werk gaat!
groet susan

Met verbazing zitten kijken hoe er gesjord wordt aan zo'n stokje. Als je zo'n mier bekijkt snap je eigenlijk niet hoe ze zulk relatief zwaar spul kunnen verplaatsen, er is helemaal geen ruimte voor spieren in zo'n mier.

Leuk filmpje, knap gefocust op mieren die "iets doen".

Doeg
Jantine

Mooi gefilmd. Het verveeld niet, blijft boeien. Ze hebben het er maar druk mee.

Wat betreft de opbouw zou ik het laatste shot, de beklimming van het hoge stokje, weggelaten hebben, of meer naar voren hebben gezet. Dan sluit je af met het totaal shot waarmee je begint en heb je een afgerond geheel met natuurlijk begin en eind.

@Hendrik
Bedankt voor de feedback! Het blijft moeilijk en ik blijf proberen het beter te doen. Daarbij zijn tips als deze altijd welkom!

Wim

:
 
Page 1 of 1