Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


schitterende platen , maas !!
ik zou niet zeggen dat ze bij de ovp gemaakt zijn !! (komt denk ik ook doordat je weinig details ziet).
Applause (geldt voor beide foto's)

groet, rick

ps: zijn deze gemaakt bij de kant van het bezoekerscentrum?

Prachtig, kleuren zijn ook geweldig.

kalenderplaatje Maas!! wanneer komt die?

Hier krijg je toch koorts van! Wat een prachtplaat!

Voor mij helemaal afff !!!!

proficiat!

Super mooi!

Geweldige plaat, echt perfect!

Groet Tom

De bezoekers van deze site gaat het alleen maar het plaatje en maakt het niet uit waar deze is gemaakt voor mij zijn deze gelikte opnamen in ieder geval niets zeggend, vooral omdat men in de periode toen het de herten in de OVP slecht ging het beheer de grond inboorde en er van alles mis was in dit gebied. Nu in de zomer en herfst zien we geen zieke dieren meer en praat men nergens meer over zolang er maar op een zeer makkelijke manier vanuit een vaste hut liefst met leren bankstellen herten kan worden fotografeerd, in mijn taal noemt men dit hopocriet!!!!
Ik heb vanaf vandaag mijn laatste opname geplaatst op deze site.

Ik heb gewoon deelgenomen aan een excursie in dit gebied vanaf het bezoekerscentrum.

@Rob: jij slaat de plank mis en niet zo'n beetje ook! Het gaat op deze site immers om het plaatje. Trouwens: wat is "hopocriet"??!!

Gr.
Maas

Edit: Rob, dus ik het begrijp het goed: jij hebt problemen met het beheer in de Oostvaardersplassen in de wintermaanden en dus moet iedereen van jou het gebied boycotten?! Er mogen van jou geen opnamen meer gemaakt worden? Naar mijn idee zijn beheren en fotograferen twee totaal verschillende zaken! De enige manier om het goed te doen is in jouw ogen: lang zitten wachten, bij voorkeur gewoon in het gras en na tien keer op dezelfde plaats te hebben gezeten, misschien met één plaatje thuiskomen. Dat is voor jou echte fotografie. Ik heb daar een andere mening over, maar volgens mij heb ik je dat vorig jaar al laten weten, toen je via een andere site ook al zo vervelend was.
Mocht je je bedenken en iets meer willen zien: www.natuurfoto-maas.nl.» Last edited by Maas on Sun 09 Oct 2005, 8:22; edited 3 times in total

Rob,
ik begrijp eerlijk gezegd weinig van je reactie. Snap ik het goed dat je vindt dat deze foto een 4 moet krijgen omdat het zo "makkelijk" zou zijn om dit soort beelden vast te leggen? Is er te weinig waardering getoond voor jouw foto's? Waarom mogen de bezoekers van deze site van jou niet hun waardering uitspreken voor een foto die hen kennelijk iets doet?
Groet,
Jaap

zou echt niet weten wat hier nu mis mee is, fotografisch gezien, en daar is deze site OOK voor bedoeld, is deze opname nagenoeg perfect!
Ik denk sommige mensen slecht met hun jaloezie om kunnen gaan?!» Last edited by michiel schaap on Sat 08 Oct 2005, 21:50; edited 1 time in total

Ja, die Rob denkt het als enige wel goed te doen/kunnen. Voor de goede orde: ik ken die Rob van nature moments niet persoonlijk en wat mij betreft blijft dat ook zo! Wat een verschrikkelijk zielig en vooral kinderachtig gedrag. Hij weet als geen ander hoe je vrienden maakt ... Wink

Dank je Michiel. Jij weet een plaat op waarde te schatten Wink

Een heel bijzondere foto. Gewoon klasse!!

Ik vind het een pracht Maas! Ik heb net even jouw site bekeken en daaruit blijkt sowieso dat je het je nu niet bepaald makkelijk maakt, een hele mooie site overigens!

Ik heb vanavond ook aan de OVP gestaan .. heel veel mooie groepen in de lichte nevel zien staan, maar de kleur was geheel uit de lucht en dan wordt het niets! Gemakkelijk aan te passen hoor in PS .. maar DAT gaat nou net te ver .. NIET de plek waar je een foto neemt.

Die ene overdreven negatieve reactie .. so what !!

Nogmaals: prachtig én proficiat !!
Hans

Quote:
De bezoekers van deze site gaat het alleen maar het plaatje en maakt het niet uit waar deze is gemaakt voor mij zijn deze gelikte opnamen in ieder geval niets zeggend, vooral omdat men in de periode toen het de herten in de OVP slecht ging het beheer de grond inboorde en er van alles mis was in dit gebied. Nu in de zomer en herfst zien we geen zieke dieren meer en praat men nergens meer over zolang er maar op een zeer makkelijke manier vanuit een vaste hut liefst met leren bankstellen herten kan worden fotografeerd, in mijn taal noemt men dit hopocriet!!!!


Jammer dat je de technische aspecten en de sfeer niet bespreekt Rob, en je pijlen via de fotograaf richt op het beleid van Staatsbosbeheer. Ik denk dat je die twee lijnen van elkaar moet scheiden. Een fotograaf registreert, SBB beheert. De keuze is aan de fotograaf om zelf een locatie uit te zoeken. (ps ik neem aan dat je natuurlijk bekend bent met het feit dat er jaarlijks meer dieren op de Veluwe sterven dan in de OVP??).

Je tirade tegen schuilhutten snap ik ook niet echt: dat zijn perfecte plekken om zonder verstoring dieren te kunnen fotograferen, omdat de beesten gewend zijn aan het houten hutje.

Quote:
Ik heb vanaf vandaag mijn laatste opname geplaatst op deze site.


In die keuze sta je natuurlijk vrij. Niemand verplicht je om hier rond te kijken en materiaal aan anderen te laten zien.

Over de foto: wederom een staaltje vakmanschap, hele fraaie compositie. De foto in zijn geheel komt op mijn scherm een tikje (te?) donker over, heb je nog wat geschoven met de levels om verschil in licht te bekijken?

Ik heb inderdaad gekeken of er met de belichting nog wat te doen was, maar dan beland je snel in "knutselen". Je zou de zon moeten selecteren, vervolgens de selectie omkeren en de levels aanpassen. Maar persoonlijk vind ik dan de plaat niet meer in verhouding met de realiteit. Dus laat ik hen maar zo.

Hallo Maas,

mijn complimenten, een wereldplaat, zo zou ik hem graag ook een keer maken. Applause

Groet Rob

Hoi Maas,

Denk dat ook een beetje "jalouzie" kan zijn van RvhZ, jammer van hem.
Zijn platen zijn altijd erg mooi en krijgt alle waardering van forumleden.
Deze plaat is door die ondergaande zon, gewoon uniek. Mooie sfeer.

Groet, Jan-Willem» Last edited by J-W de Lange on Mon 10 Oct 2005, 10:08; edited 1 time in total

Beste Maas en andere gebruikers op Nederpix,

Het commentaar dat ik bij deze opname heb gegeven is een persoonlijke mening die gaat over waar men fotografeerd en de waarde van het die deze opname voor een ander heeft, niets meer en niets minder. Ik heb Maas niet persoonlijk aangevallen en zal dit ook nooit doen. Een ieder beleeft zijn hobby op zijn manier. Heb nimmer gezegd dat fotografen die in de OVP of andere wildparken werken het niet goed doen. Als ik mensen heb beledigd dan hierbij mijn welgemeende excuus. Het zeggen dat iemand "jaloers" zou kunnen zijn is een sugestie die men ook pas zeker zou kunnen zeggen als men iemand persoonlijk kent!! De opname is uiteraard als opname prachtig en ik zal hem naar zijn waarde opnieuw een cijfer geven.
Nogmaals, en zeker voor Maas, mijn excuus voor mijn wel wat botte commentaar dat ik overgens in de toekomst niet meer zal vermelden.

Hoi Rob,

Netjes dat je zo reageert. Zou ook mooi zijn als je blijft op nederpix.nl.
Succes in het veld.

Groet, Jan-Willem

Iedereen mag zijn eigen mening hebben en iedereen mag een opname waarderen zoals hij dat wil. Ik heb er totaal geen moeite dat iemand in tegenstelling tot anderen een andere mening/waardering heeft voor een bepaalde opname. Ik heb mij niet gestoord aan de kritiek die misschien wat ongezouten leek over te komen. Die middag heb ik de tijd van mijn leven gehad. Natuurlijk zijn daar op het beheer op- en aanmerkingen te plaatsen, maar dat is in mijn ogen overal het geval. Wat je daar meemaakt, is gewoon moeilijk onder woorden te brengen. 't Is gewoon spectaculair en niet anders! Dat heb ik proberen weer te geven met o.a. deze opname.

Maas, dit is naar mijn mening een prachtige creatieve foto die zijn weerga niet kent. Ik vind dit een van de beste edelherten foto's die ik tot nu toe heb gezien.
En Rob, jongen wat jammer en onverstandig dat je zo moet reageren ik zal er verder geen woorden over vuil maken.
groet,

Bas

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next