Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Is er misschien iemand die de naam van deze zalm soort weet?

Colinda» Last edited by Colinda v/d Flier on Mon 09 Oct 2006, 20:58; edited 1 time in total

Toch nog maar verder gespit op internet en de naam gevonden. De soorten die er zijn, zijn de: Chinook, Pink, Sockeye, Coho en Chum. Dit betreft de Chum. Deze zalm soort kan een gewicht bereiken van 7 kg en wordt 2 tot 3 jaar. Ze leggen 2000 tot 4000 eitjes. Ze zijn olijfgroen van kleur en de meest voorkomende zalmsoort.

Colinda» Last edited by Colinda v/d Flier on Mon 09 Oct 2006, 21:31; edited 1 time in total

Zou deze laten verplaatsen naar het 'normale' album,staatc er goed op en een primeurtje. Wink Misschien iets meer contrast?

aparte foto,leuk dat gespit op het internet om iets te weten te komen.
Heb je ook foto's van de andere zalmen,ben benieuwd.
groetjes carla

Heel mooi Colinda .
Goed geslaagde foto om de zalm zo duidelijk er op te krijgen.

gr Andrea

Dit is nou ook echt iets voor een polarisatiefilter nmm. Het wateroppervlak lijkt mij hier vij glad toe dus zou goed moeten werken.

Sorry, maar dit ziet er geen Chum uit. Ik zie geen vertikale strepering op de flanken, en de staart is me té gevorkt. Als het al een Pacifische zalm is ... wat ik betwijfel. Het ziet er eerder de "trekversie" uit van de regenboogforel. Dit is de "Steelhead". Net zoals je een "versie" hebt van onze beekforel die dan zeeforel wordt genoemd. Ook deze trekt naar zee en heeft een zalmgedrag, maar overleeft na de paring. De degeneratieverschijnselen zijn een verkalking van de bloedvaten (een beetje als aderverkalking bij ons). Dit gaat erg snel en tast de kransslagader aan met dood tot gevolg. De schimmel en het afsterven van de huid hier komt niet alleen voor bij pasifische zalmen maar ook voor bij de Steelhead. Kenmerken als V-staartvin met donkere vlekken, purperen zijstreep zonder verticale donkere strepen, kleine bek voor een zalm (zalmen hebben bekken tot achter de ogen, van opzij gezien), pleiten voor Steelhead. Maar op zo'n foto is het verrekt moeilijk. Ik heb wat ervaring met die dieren... ik heb ze niet alleen bevist maar ook allemaal gegeten Wink

Ik raakte ook wat verward en ben er niet echt uit.
Voor Zalm kan je de brede kop pleiten, de grote borstvinnen, stevige staartaanzet, de vorking kan door slijt / bijtsporen komen.
Voor steelhead pleiten de stompe snuit, de tekening op het lichaam. Best een lastige.

Ik denk...ja..ik heb de naam gevonden, maar nu raak ik ff in de war.
Wel een zalm of een forel/steelhead?
Ik weet dat er daar 5 soorten zalm voorkomen en heb de info van onderstaande link afgehaald. Ze vertellen daar dat de Chum olijfgroen van kleur is en ik heb verder geen andere zalm met die kleur gezien.
Is de Steelhead olijfgroen van kleur?
Misschien komen jullie eruit met de info die bij de link geschreven staat.
Ben benieuwd.

http://www.vanaqua.org/salmontales/english/learningcentre/coho.php

Colinda» Last edited by Colinda v/d Flier on Tue 10 Oct 2006, 12:09; edited 2 times in total
:
 
Page 1 of 1