blank Nederpix.nl Natuurfotoforum 

« Previous Recent Nature Picture

Gyromitra esculenta

Next Recent Nature Picture »

  Nature picture: Gyromitra esculenta / Voorjaarskluifzwam / False Morel


Poster: Robert Rodenburg Editor
Scientific name: Gyromitra esculenta
Dutch name: Voorjaarskluifzwam
English name: False Morel
Place: Amerongse Bos
Date: 20 Apr 2017
Photo recording circumstances: In April 2012 ontdekte ik tot mijn grote vreugde, bij een parkeerplaats in het Amerongse Bos, de Voorjaarskluifzwam (Gyromitra esculenta), die daar met een tiental mooi stond te zijn. Het jaar daarop heb ik ze niet kunnen vinden en in de jaren erna kwam het er vervolgens niet meer van te gaan kijken. Dit jaar echter verblijdde Jelle Bakker ons zo'n twee weken terug met een vondst van deze zwam in het Hulkesteinse Bos. Blijkbaar waren de weersomstandigheden van de afgelopen tijd gunstig genoeg voor de zwam om te kunnen verschijnen. Als ik een kans wilde maken om ze terug te zien bij 'mijn' locatie in het Amerongse Bos, was nu het moment om te gaan kijken. En jawel, toen ik vorige week ging kijken, stonden ze er weer. Ze waren niet zo mooi als vorig jaar, maar dat kon de pret niet drukken. Ik ontdekte tevens dat ze, naast die ene spot van 5 jaar geleden, verspreid langs de hele parkeerplaats groeien. Gisteren ben ik nog een keer terug gegaan in de hoop een mooi exemplaar te vinden. De regen zou misschien goed hebben gedaan, redeneerde ik. Helaas stonden de meeste exemplaren er nu veel rotter bij, op een na. En die zien we hier. Hier heb ik de camera bijna op de grond hangen tussen de poten van mijn statief. Misschien had ik nog wat meer spul moeten verwijderen van de voorgrond, maar ik vind het resultaat mooi genoeg zo om hem jullie te laten zien. Hiermee hoop ik het bewijs te hebben geleverd dat ook met focus stacking een sfeervolle foto gemaakt kan worden.
Technical data (processing/exif): Dit is een stack van 11 opnames. Licht en kleur iets aangepast, in totaal zo'n 30% van de randen weggesneden, genomen van statief met macrorail en draadloze ontspanner, scherpgesteld met liveview, verscherpt en met BDSizer verkleind en naverscherpt. Ik moest wel wat halo's verwijderen langs wat sprietjes.
Posted: Fri 21 Apr 2017, 12:00
View: 140
Nr. nominations:
« Previous Recent Nature Picture - Next Recent Nature Picture »
 

Comments
Poster: Willy on Fri 21 Apr 2017, 14:01
Een vierkante uitsnede had het denk ik beter gedaan,was je die rommel rechts ook kwijt geweest.Maar de beste stuurlui staan altijd aan de wal.

Gr Willy 
Poster: Pieter LJ PixPas (Basic) on Fri 21 Apr 2017, 15:18
Het bewijs dat een stack foto ook sfeervol kan zijn hoef je van mij niet te leveren, dat wist ik al Very Happy
Hier mooi gelukt bij deze fraaie paddenstoel. Je had inderdaad nog wat extra kunnen tuinieren maar ik vind m zo ook mooi.

Gr Pieter 
Poster: Jelle Bakker on Fri 21 Apr 2017, 20:41
Wat een mooie foto, sfeer is prima. Ik vind dit soort zwammen trouwens prachtig mooi. Gr Jelle


 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2018 | Disclaimer