Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Het is zeker steil daar! Mooie foto!!
Groeten Marieke

Leuke compositie en mooi van scherpte. Wilde geit vind ik echter een misleidende naam, verwilderde geit (zie engelse naam) vind ik beter. Heb je ergens de naam wilde geit gezien voor deze beesten?

Michiel, ik heb gezocht naar de juiste naam via zoekterm "Valley of Rocks", de Nederlandse vertaling spreekt over een kudde wilde geiten die in dit gebied leven.Maar het kan wat mij betreft ook gewoon "Geit' zijn.De Nederlandse vertaling van "Feral goat" is trouwens "Wilde geit". Bij de wetenschappelijke naam heb ik "dom." toegevoegd, dat wijst er al op de het om een gedomesticeerde soort gaat.
groet van Nel» Last edited by Nel R on Wed 06 Dec 2017, 22:37; edited 2 times in total

Bij mijn weten betekent feral in het Nederlands verwilderd. Het wordt gebruikt voor in het wild levende gedomesticeerde dieren. Een wilde kat is iets anders dan een verwilderde (huis)kat. De eerste heet in het Engels wildcat, de tweede feral cat. De wilde geit als soort schijnt wel te bestaan als ik mag geloven wat ik lees maar komt in Europa alleen voor rond de Middellandse Zee. De dieren op deze foto zien eruit als huisgeiten en zijn verwilderd. De juiste Nederlandse naam is volgens mij geit zoals je zelf al aangeeft. Maar Gerard is de zoogdiereneditor, dus laten we wachten op wat hij zegt. Wink

Wat steil. Dat zijn echte klimgeiten. Mooi overzicht.

Het betreft hier inderdaad een populatie verwilderde geiten.
Echte wilde geiten behoren tot de soort Capra aegagrus, en de naam voor verwilderde gedomesticeerde geiten is C. hircus - hier volgen we het Handbook of Mammals.

Echte Wide Geiten leven in Z-Turkije en het Midden-Oosten.

Inderdaad is Geit denk ik de aangewezen Nederlandse naam, en ik stel voor om Feral Goat te handhaven, omdat de Engelsen nou eenmaal daar een goede naam voor hebben.

Ik heb de naamgeving aangepast; inclusief een punt achter 'dom', omdat dat in wetenschappelijke namen moet, bij afkortingen.
groet,
Gerard Visser
(editor)» Last edited by Gerard Visser on Thu 07 Dec 2017, 9:59; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1