Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Schitterende foto Lesley. Het oog en de neus springen eruit.
Gr, Kees

Prachtig Lesley.
Mooi dat beetje kleur van het oog.
Minder blij wordt ik van de compositie/uitsnede
Het dier zit veel te krap in beeld. Deze uitsnede kan wel, maar dan had het dier recht in de camera moeten kijken.
Nu hij mijmerend voor zich uitkijkt gun ik hem (vooral boven en voor) meer ruimte

mvg Henri

Uitsnede kan inderdaad iets anders maar de foto an sich is wel een toppertje.
Proficiat.
Groet, Sjors

In mijn persoonlijk album heb ik even een andere uitsnede geplaatst.
Uiteraard is dit slechts mijn persoonlijke voorkeur , en mag iedereen het daar mee (on)eens zijn

Edit) Ook heb ik het onderste deel van het dier wat lichter gemaakt. Zodat het dier mooi vrij staat ipv afgesneden.» Last edited by Henri van Vliet on Fri 22 Dec 2017, 13:55; edited 1 time in total

Bedankt voor de reacties.

@ Henri: gedeeltelijk met je eens, om eerlijk te zijn liep ik ook te twijfelen aan de compositie want ik had nog wel speling om die iets aan te passen.
Eigenlijk had ik hem in 3:2 met dus meer ruimte in de kijkrichting maar twijfelde of hij daar niet teveel ruimte had dus naar 4:3 gecropt, dat had ik misschien niet moeten doen
Wat betreft boven: daar kan hij iets meer ruimte hebben maar bij de door jou bewerkte foto vind ik hem persoonlijk teveel ruimte boven hebben en de kop teveel naar links in beeld.
Ik ga er nog eens naar kijken.

Bedankt voor je 'kritische' noot.

P.s overigens heb ik niet zoveel ruimte dat ik de door jou aangehaalde compositie kan maken zonder ruimte toe te voegen.» Last edited by Lesley van Loo on Fri 22 Dec 2017, 10:53; edited 1 time in total

Hoge categorie Exclamation

Prachtige minimalistische foto!

Schitterende foto,maar ik Vind het jammer van de compositie,daar is genoeg over gezegd.
Het is in fotoshop heel eenvoudig en zeker met wit om er een stuk aan te breien,ik zou dat zeker doen.
Het zou zonde zijn van je droom foto.

Gr Ep.

Nice. Ik lees wat dingetjes over compositie en uitsnede. Ik kan mij daar niet in vinden. Ik zou het precies zo gedaan hebben als de afbeelden foto. Dit is een portret, waarom zou je daar meer ruimte omheen willen hebben. En qua kijkrichting, ik zou rechts gewoon niet te veel leegte willen hebben. Er is daar helemaal niets om te zien. Een beetje evenwicht vind ik fijn in dit beeld. Onderwerp iets uit het midden.

Bijzonder mooie opname!
Grappig om te lezen hoe smaken verschillen.
Soms maak je zelf niet de juiste keuze. Of denk je niet aan een andere uitsnede.

Hoi Adrie,

Als je naar dit beeld kijkt en dat heeft niet met smaak te maken,dan zie je dat de vos teveel tegen het plafond hangt.
Voor een goede compositie zijn er wetmatigheden voor B.v gulden snede, derde regel enz..je kan er wel van afwijken natuurlijk, maar wat je ook doet het heeft met balans te maken.

Gr Ep.

Pracht plaat, Lesley! Mooi uitgevoerd. Kan zelf niet zo goed een afweging maken in uitsnedes. Vind beide wel wat hebben. Ook afhankelijk van de grootte van de afbeelding.
Groet, Ronald.

Ep, de borstpartij komt niet erg goed door. Als je dat meeneemt is de compositie in mijn ogen fijn. Oogje mooi op een derde.

Hoi Adrie,

Hoe dan ook,er is altijd veel winst te halen bij een mooie compositie.

Verder Adrie is de vos natuurlijk schitterend.

Met vriendelijke groet Ep.

Eens Ep!

Bedankt allen voor jullie commentaren en inderdaad grappig om te zien dat er zoveel persoonlijke smaak zit in compositie.

@ Ep: die wetmatigheden daar hou ik me (in ieder geval niet bewust) niet erg aan, meestal maak ik de compositie op gevoel en in dit geval ben ik er zelf ook nog niet zo over uit.
Qua stuk eraan breien weet ik inderdaad dat dit met dit beeld erg makkelijk is maar ik doe het liever niet, dan had ik ter plaatse wat terug moeten zoomen maar ik heb juist gekozen voor een portret.

Ik weet niet of er mensen zijn die dit hele stuk gaan lezen Very Happy maar ik zal even uitleggen hoe deze compositie is ontstaan:
In eerste instantie had ik hem in de 3:2 verhouding gemaakt, daarbij wilde ik de wazige donkere borst onderin beeld houden maar ik wilde ook niet nog meer loze ruimte links van de kop hebben daardoor moest ik boven iets ruimte inleveren. Toen zat ik voor plaatsen even te kijken en begon ik te twijfelen over de ruimte in de kijkrichting en heb ik hem naar 4:3 gecropt waarbij ik de ruimte voornamelijk rechts heb weg gecropt, beter had ik misschien de originele foto kunnen bewerken zodat ik in 4:3 iets meer ruimte boven en rechts had gehad en een tikkie minder ruimte links.» Last edited by Lesley van Loo on Fri 22 Dec 2017, 16:16; edited 1 time in total

Ik ben zelf fan van zowel high key als low key. In potentie is dit een wereldplaat, maar ik vind de nabewerking hier niet mooi. Het contrast is te groot, de schaduwen in de vacht op de kop te donker. Daardoor krijgt het beeld voor mijn gevoel teveel van een pentekening en oogt het te onnatuurlijk.
Vrgr, Patrick

Bedankt voor je reactie Patrick.
Dat zijn geen schaduwen, dat zijn donkere plekken in de vacht.
Dit is hetzelfde beestje 12 seconden hiervoor: https://www.nederpix.nl/album_page.php?pic_id=240097» Last edited by Lesley van Loo on Fri 22 Dec 2017, 16:54; edited 2 times in total

Weergaloos!

Alsof een cartoonist met een paar pennenstreken een karikatuur heeft neergezet.
Mooi hoe nog vaag de borstlijn zichtbaar is.
Goed gedaan Lesley!

Gr.
@d

Erg fraai. Ik heb er geen moeite mee dat ie wat op een pentekening zou gaan lijken. Ietsje meer ruimte aan de bovenkant misschien wel. Maar ik vind m zo ook prachtig!

Wil nog even ingaan op de compositie
Dit is heel verschillend
Gulden regels in de compositie vind ik relatief
Die doen de indruk wekken alsof sommige personen hebben uitgevonden wat mooi is. Dat kan natuurlijk niet
Als iemand een foto mooi vindt en de rest van de wereld vind hem lelijk , heeft die ene persoon toch gelijk want je kunt nooit tegen iemand zeggen dat hij niet weet wat mooi is.

Prachtige opname!
Mag van mij zo aan de muur.

Hmmmm. Ik vind deze foto te veel overbelicht waardoor een heel groot deel van de poolvos is uitgebeten en de zwarte delen te grijs zijn geworden. Het sneeuwhoen op BP vind ik veel beter gelukt.

Dat was ook de bedoeling Michiel, overigens zijn de zwarte delen zwart en de grijze delen grijs, zoals deze vos was.
Het hoen op bp had ik ook zo willen hebben Very Happy maar kreeg ik helaas niet nog meer overbelicht (had met bewerken nog wel gelukt) maar dat vond ik wat te ver gaan.

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next