Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Prachtig zo van dichtbij.
Wel even de datum aanpassen bij je Exif gegevens staat iets anders Wink .



» Last edited by Cor on Tue 13 Mar 2018, 7:39; edited 1 time in total

Mooi dier.
Ik vraag me wel eens af hoe wild deze dieren zijn wanneer je ze tot een paar meter kan benaderen en er dan ook nog foto's van kan nemen.

Die dieren zijn echt wel wild, die nationale parken zijn echt geen dierentuinen of een safaripark in Nederland, zoals in Drunen. De auto's waarin je door het park gereden wordt zijn erg hoog. De dieren worden niet gevoerd. Wel worden ze zoveel mogelijk beschermd tegen illegale handel door stropers in huiden en hoorns van neushoorns en tanden van olifanten. Dit blijkt niet altijd te lukken. De oppervlakte van zo,n wildpark is vaak groter dan heel Nederland. Dus heel wat anders dan bij ons de herten en paarden in de Flevopolder. We hebben gezien dat leeuwen een giraf gedood hadden. (1 leeuw en 4 leeuwinnen). Plus een door een roofdier aangevallen zebra. Die van achter heel ernstig bloedde. Hopelijk gaat die niet dood aan infecties. Ook buiten de parken leven gelukkig nog altijd wilde dieren. Dorpen zijn vaak omgeven door elektrische hekken om ze 's nachts buiten te houden. Vooral olifanten breken daar nogal eens doorheen.

Henri,
Ik ben er vaak geweest en heb uitstekende contacten met lokale deskundigen. In Etosha is het volkomen wild en juist daardoor kun je ze naderen met een auto. Een auto wordt niet geassocieerd met gevaar of prooi en is net zo inert als een boom.
In de game-reserves is het wat anders. Hier is schieten, 'jacht' , het economisch middel van bestaan. De grote katten zijn er vaak afkomstig uit kwekerijen. Deze dieren zijn net zo gevaarlijk als die in een safaripark.
groet, Henk

Bedankt voor de toelichting Wink

:
 
Page 1 of 1