Heb je al een ticket voor PiXperience?
PiXperience is hét event voor iedereen die graag in de natuur fotografeert. Topfotografen uit Nederland en België delen al hun kennis en ervaring die jij kunt toepassen in je eigen fotografie.
SLUITEN (X)
blank Nederpix.nl Natuurfotoforum 

« Previous Recent Nature Picture

Panthera pardus

Next Recent Nature Picture »

  Nature picture: Panthera pardus / Luipaard / Leopard


Poster: A. Soeting
Scientific name: Panthera pardus
Dutch name: Luipaard
English name: Leopard
Place: Etosha Nationaal Park, NamibiŽ
Date: 27 Feb 2018
Photo recording circumstances: Een reis gemaakt van 3 weken door Zuidelijk Afrika. De ontdekking van dit Luipaard was wel een van de hoogtepunten. Het dier lag vlak langs de weg. En ik kon er een serie foto,s van maken. o.a. dit portret. Nooit eerder een Luipaard gezien. Het zijn prachtige wilde katten. Je kan ze alleen niet aaien. Aan de blik in zijn ogen is dat wel te zien.
Technical data (processing/exif): Gemaakt met Nikon Coolpix 520. Op een afstand van 2 meter uit de auto. Aan de bovenzijde een heel smal randje er af gehaald en iets meer contrastgegeven. Verder niets aan gedaan. Verkleind en verscherpt voor het plaatsen.
Posted: Mon 12 Mar 2018, 22:33
View: 170
Nr. nominations:  (1x)
« Previous Recent Nature Picture - Next Recent Nature Picture »
 

Comments
Poster: Cor on Mon 12 Mar 2018, 22:38
Prachtig zo van dichtbij.
Wel even de datum aanpassen bij je Exif gegevens staat iets anders Wink .» Last edited by Cor on Tue 13 Mar 2018, 7:39; edited 1 time in total


 
Poster: Henri van Vliet Moderator on Tue 13 Mar 2018, 16:46
Mooi dier.
Ik vraag me wel eens af hoe wild deze dieren zijn wanneer je ze tot een paar meter kan benaderen en er dan ook nog foto's van kan nemen. 
Poster: A. Soeting on Tue 13 Mar 2018, 17:23
Die dieren zijn echt wel wild, die nationale parken zijn echt geen dierentuinen of een safaripark in Nederland, zoals in Drunen. De auto's waarin je door het park gereden wordt zijn erg hoog. De dieren worden niet gevoerd. Wel worden ze zoveel mogelijk beschermd tegen illegale handel door stropers in huiden en hoorns van neushoorns en tanden van olifanten. Dit blijkt niet altijd te lukken. De oppervlakte van zo,n wildpark is vaak groter dan heel Nederland. Dus heel wat anders dan bij ons de herten en paarden in de Flevopolder. We hebben gezien dat leeuwen een giraf gedood hadden. (1 leeuw en 4 leeuwinnen). Plus een door een roofdier aangevallen zebra. Die van achter heel ernstig bloedde. Hopelijk gaat die niet dood aan infecties. Ook buiten de parken leven gelukkig nog altijd wilde dieren. Dorpen zijn vaak omgeven door elektrische hekken om ze 's nachts buiten te houden. Vooral olifanten breken daar nogal eens doorheen.


 
Poster: Henk Baptist Editor on Tue 13 Mar 2018, 22:58
Henri,
Ik ben er vaak geweest en heb uitstekende contacten met lokale deskundigen. In Etosha is het volkomen wild en juist daardoor kun je ze naderen met een auto. Een auto wordt niet geassocieerd met gevaar of prooi en is net zo inert als een boom.
In de game-reserves is het wat anders. Hier is schieten, 'jacht' , het economisch middel van bestaan. De grote katten zijn er vaak afkomstig uit kwekerijen. Deze dieren zijn net zo gevaarlijk als die in een safaripark.
groet, Henk 
Poster: Henri van Vliet Moderator on Tue 13 Mar 2018, 23:44
Bedankt voor de toelichting Wink


 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2018 | Disclaimer