Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Ik weet niet of anderen er ook last van hebben maar mijn browser (Google Chrome) laadt het filmpje niet, ik zie slechts een egaal donkergrijs vlak met onderin in groen de hyperlink naar de YouTube site.

Met Internet Explorer krijg ik de melding: "Flash-embeded videos are no longer supported, but you can still watch this video on YouTube."» Last edited by Michiel Janssen on Sun 27 May 2018, 22:25; edited 1 time in total

Prachtig filmpje van deze mooie vissen.

Gr. Ben

@Michiel: Ja, klopt. Ik ken het probleem. Is al gemeld bij de websitebeheerders (al laat de oplossing nog wat op zich wachten...).

@Vincent: Geweldig filmpje! Mooi passende muziek erbij ook.

Groeten, Arjen

Mooi filmpje. Normaal zie je alleen de mannetjes op het nest. Je schrijft niet dat het vrouwtje in je filmpje eitjes aan het afzetten is. Volgens mij is dat wel het geval. Klopt dat?

Groeten, Robert

Wat dichtbij en gedetailleerd. Mooi Vincent.
Lekker meegenieten.

Prachtig filmpje!
gr
G

Heel mooi gefilmd!!

Groet,
Mark

Het gedrag van de snoekbaarzen is inderdaad mooi gefilmd. Ik zie echter geen eitjes. Misschien zijn ze te klein om te zien maar het valt me op dat de buik van het vrouwtje nog gezwollen is. Kan het niet zijn dat ze haar eitjes nog moet leggen en daarom nog bij het nest aanwezig is?

Michiel Janssen schreef:
Quote:
Kan het niet zijn dat ze haar eitjes nog moet leggen en daarom nog bij het nest aanwezig is?
Dat vroeg ik me ook al af (zie eerder commentaar). We zien wel duidelijk het vrouwtje een paar geer over de bodem schuiven. Lijkt mij ook dat op die momenten eitjes worden afgezet. Om het vrouwtje aan te sporen, duwt het mannetje ook een paar keer met zijn neus tegen de flank van het vrouwtje. Ik heb vergelijkbaar gedrag in mijn jonge jaren gezien bij tropische cichliden in mijn toenmalige aquarium.

Groet, Robert

@Robert en @Michiel: de enige reden dat het vrouwtje naar het nest komt is om eitjes af te zetten, daarna gaat ze gelijk weg.
De eitjes zelf zijn heel klein ongeveer 1mm als ik me niet vergis.
Ik vraag me ook af of ze hier een paar proefrondjes doet als ze zo over het nest gaat. Of dat het echt afzetten is. Ik durf dat niet zeker te zeggen.

Geweldig mooi! Vincent!
Jammer dat ik geen nomi kan geven

Sjiek resultaat. Fraai muzakje erbij.
Groet, Sjors

Knap werk Vincent! Een virtuele Nomi.

:
 
Page 1 of 1