PiXperience Unlimited, Academy & Masterclasses: het event voor elke natuurfotograaf!

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Ik hoorde dat naast voedsel tekort ook de mannetjes een groot gevaar zijn voor de jongen. Vanaf welke leeftijd zijn de jongen onafhankelijk van hun moeder?

Dit beeld, met in de verste verte geen ijs te bekennen, roept bij mij de gedachte op aan het smelten van de ijskappen, waardoor de soort in z'n voortbestaan bedreigd gaat worden.
Fijn dat stukje verhalende tekst erbij!
Gr.
@d

Bedankt voor de reacties. Zeer waarschijnlijk is moeder dezelfde beer als deze beer die ik twee jaren geleden gefotografeerd heb. Ook toen dus al niet zo dik, wat dat betreft is het goed dat ze 1 jong zo groot heeft weten te krijgen.

@Toetie: Ja, dat is gebeurt inderdaad wel, maar zou het niet meteen een groot probleem willen noemen. Over het algemeen zijn de moeders erg beschermend en zullen volwassen mannetjes proberen te ontwijken. Jongen blijven ruim 2 jaar bij moeder, dit jong is 1 jaar en 7 maanden en heeft dus nog zo'n r7 maanden te gaan.

@Ad: Dank! Ja, hier bewust gekozen voor een lege achtergrond. Ik heb ze ook met het eiland erachter, maar vond dit beeld sterker.

Groeten, Arjen

Schitterende ijsberenfoto's laat je weer zien Arjen. Het verhaal erbij is steeds verhelderend. Top!

Inderdaad geen ijs te zien. Wel prachtig beeld van de zwemmende ijsberen. Groet, Marianne

:
 
Page 1 of 1