PiXperience Unlimited, Academy & Masterclasses: het event voor elke natuurfotograaf!

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Mooie actie foto Gert.

Mooi beeld, Gert. Mooi met het veenpluis op de achtergrond. Al had ik de beer denk ik liever iets meer uit het midden gehad, het is nu wel erg centraal.

Welke plek heeft jouw voorkeur? Ik ben 2x bij Wild Brown Bear geweest, dat beviel uitstekend, maar ben wel benieuwd naar andere input Smile

Groeten, Arjen

Indrukwekkend dier, fraaie foto, groet, Marianne

Prachtig zo'n groote beer! Had hem ook graag iets meer uit het midden willen zien of rechts (boom) wat weg halen.

Als ik mag raden komt die bij Lassi Rautiainen vandaan.

Er zijn heel wat plekken waar je beren op de foto kan zetten in Finland. Helaas mogen er 300 geschoten worden dit jaar......... Maar niet op plekken waar foto turisten komen. Dus foto maar!!!

groet Alex

Imposant om te zien, mooie plaat!
groet van Nel

Lijkt me een geweldige ervaring zo'n imposant beest van dichtbij te zien en te fotograferen. In ScandinaviŽ lijkt men nog wat anders tegen natuur aan te kijken dan wij gewend zijn in Nederland. Hier protesteren "dierenliefhebbers" voor het in leven houden van edelherten in de Oostvaardersplassen met als gevolg dat ze er bijna 1000 gaan afschieten. In Zweden wordt er gejaagd op het korhoen, auerhoen, eland en wolf, in Finland misschien ook wel. En de lynx? In Noorwegen zijn ze bovendien niet vies van walvisvlees. Als Nederlander denk ik: wat jammer. Maar als Zweed zou ik het waarschijnlijk heel normaal vinden wanneer de beesten dienen als voedsel.

Mooie foto Gert, je zat daar goed.
Deze stoere bink staat er netjes op.
Groeten, Huub

@Michiel, in Zweden wordt inderdaad veel gejaagd maar niet zonder problemen. De jagers zien het wild als HUN BEZIT dus alles wat het wild ook eet moet weg. Wolven beren, lynxen, veelvraat, vossen en dassen. Regels rond deze dieren zijn vaak streng dus de jagers schieten veel iligaal.
En dan heb je nog het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland waar veel rendieren zijn en 'beschermd' moeten worden van alle roofdieren en steenarenden. Mensen die de wet handhaven zijn daar boven in het noorden nauwlijks.....
Groet Alex

Tijdens de berenjacht dit jaar mogen er in Zweden alleen al in de provincie Jšmtland (ongeveer zo groot als Nederland) er al 100 worden afgeschoten. Door het jaar heen worden er ook heel wat afgeschoten als ze in de buurt van rendieren dreigen te komen (skyddsjakt - beschermingsjacht wordt dat genoemd). Dat lot treft ook lynxen, veelvraten en wolven. De rendierhouders zouden graag ook alle steenarenden willen afschieten (maar dat mag niet), die eventueel een bedreiging zouden kunnen vormen voor pasgeboren rendieren. Uiteraard wordt er veel gestroopt en vallen veel steenarenden ten prooi aan het verkeer (ook treinverkeer) als ze afkomen op de kadavers van eerder doodgereden wild (en rendieren).

:
 
Page 1 of 1