Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Vanaf dit plaatje heb ik geen idee hoe een geopende bloem eruit ziet. Mijn eerste ingeving: ik heb de associatie met een vogelmelksoort - knikkend vogelmelk???

Vogelmelk heb ik ook aan gedacht, maar de bloemen in dat genus hebben 6 kroonblaadjes; de bloemen op de foto maar 5. We zullen nog wat verder moeten puzzelen.

Groeten, Robert

Na de meeste families te hebben afgestruind, ben ik als laatst in de Gentiaanfamilie gedoken. Daarin heb ik het tot nu to enige enigszins bevredigende kandidaatgenus gevonden: Swertia. Vooral Swertia marginata en S. petiolata lijken er op.

Groet, Robert

De hoofdjes doen wel behoorlijk gentianerig aan.
Maar het lijkt niet erg op wat ik in beeld krijg bij met wat met Swertia begint. Lengte stengel, bladrozet of zijbladen missen hier. Erg dichte aar.
ook gekeken bij Asphodelines?

Bedankt voor het meedenken allemaal. Met Swertia zie ik de meeste verwantschap en ik las dat Swertia baikalensis ook een witte (lichte) vorm kent naast de blauwe. Maar op foto's van S. baikalensis zie ik forse bladeren lijkend op die van grote weegbree en die zie ik nergens in mijn foto's al gaat er misschien e.e.a. schuil tussen dat lange gras. Volgens The Plant List is Swertia baikalensis een "unresolved name" wat wil zeggen dat het een niet geaccepteerde naam is en ook geen synoniem. Maar ik ga verder zoeken. Wink

:
 
Page 1 of 1