Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Oei, oei oei, wat een feestje weer. Mooie reflecties ook in de bolletjes.
Chapeau!
Groet, Sjors

Smile

wow
alleen al dit vinden...

Toppertje Danny.
Gr Nico

Een waar kunstwerk Danny.

Een kunstig stilleven!

Ongelooflijk mooi gedaan, wat een scherpte en ja dit is echte kunst.

Gr. Ben

Wat gaaf en wat een scherpte. Kunst op de vierkante centimeter!
gr.
@d

Om stil van te worden, klasse Danny.

Gr Richard

Magnifiek!

Kunstig!!!
Groeten,
Paul

Allemachtig prachtig!

Bijzonder. Het lijkt niet te kunnen, die grote bollen op die dunne steeltjes maar dan vergeet je natuurlijk de schaal. Speelse compositie.

Onvoorstelbaar mooi .............om Peter Wijn ..te citeren ......WOW .....Alleen al dit vinden en er dan ook nog zo"n foto van kunnen maken.......pure KUNST.vr.gr. Bert» Last edited by Bert Veerman on Fri 14 Dec 2018, 19:27; edited 1 time in total

Vandaag heb ik de Lens binnen gekregen waarmee deze foto gemaakt is. Nu is het nog zaak er net zulke foto's mee te maken als jij hier hebt gedaan Danny. Dat zou nog wel eens tegen kunnen vallen. Prachtig werk heb je weer geleverd.

Met een prijs van 469,- is de Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro Lens (verkrijgbaar met vattingen voor verschillende merken camera's) meer dan de helft goedkoper dan het Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro Photo Objectief. Ook het gewicht scheelt aanzienlijk: 400 gram van de Laowa tegen 730 gram van de Canon. De Canon is ook een stuk langer bij 5x vergroting dan de Laowa, wat merkbaar is aan de lichtsterkte. Nadeel van de Laowa is dat je een stuk mist in de vergroting. De Canon vergroot van 1 tot 5 keer en de Laowa maar van 2,5 tot 5 keer. Voor 1 tot 2 keer heb je de Laowa 60mm F2.8 2x Ultra-Macro Lens nodig van rond de 480,- Voor de volledige breedte in vergroting heb je bij Laowa dus 2 lenzen nodig, die samen bijna net zoveel kosten als de Canonlens. Ik zag dat jij beide Laowalenzen hebt Danny. Als Nikonman ontkom je daar natuurlijk niet aan, maar de Canonmensen hebben de 'luxe' dat ze kunnen kiezen. Persoonlijk denk ik dat je beter af bent met Laowa. De praktijk zal het aanstonds leren.

Hier een link naar een uitgebreide en heldere vergelijking tussen de twee lenzen.

Groeten, Robert

Kunstwerk van kunstwerkjes.

Schitterend en wat een precisie werk!!

Groeten,

Andius

Mooie macro!

Groetjes David

Dank iedereen!
@Robert, dank voor de toelichting. De link heb ik met veel interesse gelezen. De Laowa-macrolenzen zijn voor Nikonieten een geschenk uit de hemel. Ik heb inderdaad beide lenzen. Mijn absolute voorkeur geniet de Laowa 60mm F2.8 2x Ultra-Macro Lens wegens de heldere en scherpe resultaten. Voor het hele kleine wonderspul ben ik uiteraard ook dankbaar voor de Ultra-macro lens. Ik hoopte al lang op een alternatief voor de MP-E 65. Mijn gewone macrolens (Sigma 150mm) voelt zich op dit ogenblik in de steek gelaten. Ik gebruik de Laowalenzen wel enkel voor onbeweeglijke modellen die niet weglopen/vliegen/kruipen want je dient dicht op je onderwerp te zitten. En steeds met statief en slede. En zonder flits. Dat laatste is geen bewuste keuze maar eerder een gebrek aan kennis. In het voorjaar, wanneer de insecten terug beginnen vliegen, zal de gewone macrolens wel terug onmisbaar worden. Maar eerst nog wat zwammetjes, en korstmossen...

Danny schreef:
Quote:
En zonder flits. Dat laatste is geen bewuste keuze maar eerder een gebrek aan kennis.
Geen onmisbare kennis. Wat mij betreft zelfs kennis die gemist wordt als kiespijn. Er zijn maar weinig geflitste foto's - en dan met name de extreme macro's - die mij kunnen bekoren. Natuurlijk licht is moeilijk te evenaren met flits.

Danny schreef:
Quote:
Maar eerst nog wat zwammetjes, en korstmossen...
Very Happy

Groeten, Robert

:
 
Page 1 of 1