Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Geweldig mooie impressie Thijs.

Top Thijs, prachtig belicht.

De markante boom zou nog iets dichter naar de kant kunnen zodat je wat meer nadruk op de rotsformatie legt. Bovenaan iets minder lucht, structuur in de voorgrond is het hoofdonderwerp. De horizon in het midden leggen is soms mogelijk maar over het algemeen werkt het beter als je echt een keuze maakt tussen lucht of land. De hele balans in de compositie wordt dan wat beter.

De markante rotsformaties zijn zo bekend dat je meteen weet waar deze foto is gemaakt, heel goed dat je die hebt meegenomen in de compositie.

Bedankt voor je uitgebreide reactie Hendrik! Had voor deze compositie gekozen (boom wat meer in het midden) om het struikje en de rode stenen rechts mee te nemen in het beeld. Heb in mijn PA een foto gezet die meer richting jouw compositie gaat: https://www.nederpix.nl/album_page.php?pic_id=249686

Groeten, Thijs

Ha Thijs,

Dat van dat struikje en die stenen had ik meteen al door. Dat is een typisch geval van teveel onderwerpen tegelijk willen in een compositie. Het is altijd goed om duidelijk te kiezen. Als je zo'n hoekje echt interessant vindt, dan kan je daar wel weer een andere foto aan besteden.

Mooi man, die sneeuw. Wat een buitenkans.

Dank je wel voor de tip, niet teveel in 1 beeld willen dus. Heb idd in het veld het boompje en de rotsen met verschillende composities, had deze: https://www.nederpix.nl/album_page.php?pic_id=249687 ook gemaakt, waarbij het boompje inderdaad dichter tegen de rand zit en ik nu enkel het rechter struikje en stenen van bovenstaande foto in de voorgrond heb opgenomen met nog wat extra sprieten rechts in beeld. Had zelf alleen de rotsformatie in de achtergrond liever iets losser gezien van het boompje maar die heb ik in het veld helaas niet gemaakt.
Zal er voortaan wat meer op gaan letten Smile

Groeten, Thijs» Last edited by thijsglastra on Sat 12 Jan 2019, 21:11; edited 1 time in total

Mooie foto! Goed om de feedback te lezen en inderdaad vind ik jouw andere foto, waarbij de boom niet meer zo in het midden staat, veel prettiger om naar te kijken. Maar ja, die rode stenen zijn ook zo mooi...... ik snap het helemaal dat je die erbij wilde hebben.

Groeten Jacolien

Lekkere plaat in afwijkende omstandigheden. Wellicht had je een stapje naar links kunnen doen zodat de rechter Butte vrij was gekomen. Nu zit die een beetje verscholen achter het boompje. Maar als geheel prettig hoor! Zie ik daar nu toevallig een Klapekster in het boompje zitten?🤣
Groet, Sjors

Hele mooie foto, prachtig genomen onder deze weersomstandigheden. Misschien zou ik de boom iets meer naar rechts geplaatst hebben, zodat ook de 2e rotsformatie vrij staat.
Groeten Henk

Prachtige foto , uiteraard is dit je eerste keuze alles in n , terwijl ik er deze super mooie foto 2 topfoto's schuil gaan , alleen het boompje met de rode steentjes met wat voorgrond is ook Top .Gr.Bert

Fraai, Thijs.
Leuk om ook al die opties mee te kunnen kijken.
gr
G

Over de compositie is al een en ander gezegd, maar volgens mij heb je het gevoel voor landschappen al aardig te pakken Thijs Smile

gr, Pieter

Bedankt voor al de leuke reacties, waar ik zeker wat aan heb, en voor de vele nominaties!
@Sjors en Henk, jup achteraf gezien was het nog mooier geweest als de tweede rotsformatie los was geweest van het boompje. Zie dat ik die ook wel tussen mijn foto's heb zitten alleen dan met het boompje wat beeldvullende in beeld zoals de uitsnede in mijn PA.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1