Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
Thymen de Groot on Mon 30 Oct 2006, 18:25
Luc, Ik ben het er nog niet mee eens of dit muize werk is. Of heb je dat toevallig gezien? Zo niet dan lijkt het mij waarschijnlijker dat dit gebeurd is door slakken. Bij mij in de tuin komen soms paddestoelen waarvan ik niet eens de kans krijg om ze te fotograferen want slakken eten de paddestoelen voordat ze mooi genoeg zijn voor de foto. Thymen.
Maarten van Kempen on Mon 30 Oct 2006, 18:40
Slakken of muizen, het blijft een mooie close-up. Alleen wel jammer dat het rechtergedeelte onscherp is, maar je kunt niet alles hebben.
luc hoogenstein on Mon 30 Oct 2006, 20:13
Denk dat je gelijk hebt Thymen, ik was wat te enthousiast. Slakkenvraat associeer ik meer met van boven aangevreten hoeden met slijmsporen er op; daar heb ik nog wel een lekker voorbeeld van. Overigens heb ik slechts één keer daadwerkelijk een muis paddestoel zien eten: een bosmuis van een boleet (weet niet meer welke soort). Lang geleden.
C. Fikkert on Mon 30 Oct 2006, 20:52
die witte langwerpige dingetjes, zouden dat insecten eitjes zijn? prachtige plaat trouwens
klomp on Mon 30 Oct 2006, 21:58
Ondanks de slakken, toch een mooie plaat Luc. Groet Cees.
luc hoogenstein on Mon 30 Oct 2006, 22:08
hansh on Tue 31 Oct 2006, 12:52
Dag Luc. Mooie aansprekende plaat. Alleen van die eekhoorntjes?? Groetjes, Hans
luc hoogenstein on Tue 31 Oct 2006, 16:31
Gerrit Keizer on Fri 02 Mar 2007, 18:39
Van de (onterechte) veronderstelling, dat zij het favoriete voedsel van eekhoorns (konijn, ree, hert, wild zwijn) en niet vooral van slakken en insektenlarven zouden zijn. In Duitsland heet hij Steinpilz of Herrenpilz, daar zou hij blijkbaar vooral bij mannen (maar dan wel de hoge heren) populair moeten zijn. Ik moet zeggen, mijn vrouw en dochter eten er (in Duitsland) minstens zo smakelijk van. In Zweden heet hij Karl Johan, naar een van hun koningen, die een nogal bolle kop en een dikke buik had. Jaarlijks worden tonnen door Polen en Litouwers geplukte Karl Johans van Zweden naar Italië verscheept om daar gedroogd als Italiaanse "funghi porcini" te worden verkocht. Groet, Gerrit