Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Lekker fris voorjaarsbeeld. De lucht ziet er een stuk beter uit dan die ik nu buiten zie...

Maar waarom heb je hem zo klein ingestuurd? Je mag, zonder pixpas, gaan tot 1024 pixels breed en 700 pixels groot, een stukje groter komt het voorjaarsgevoel volgens mij nog beter over.

Groeten, Arjen

Allereerst reuze dank voor je reactie Arjen. De foto oogt niet scherp omdat ik blijkbaar niet meer weet hoe ik het bestand moet maken in het bewerkingsprogramma Lightroom,wil het aan de eisen van Nederpix voldoen.
De bij is haarscherp in RAW en nu komt het niet tot zijn recht, zo jammer.... kun je me misschien helpen?
Ik fotografeer dus in RAW, bij het uitvoeren in Lightroom kies ik JPEG, kwaliteit 100, bestandsgrootte beperken tot 300K, afbeeldingsgrootte breedte 1024 hoogte 450, resolutie 600 pixels per inch.
Wat doe ik fout?
Bij voorbaat dank,
Marleen

@Marleen: bij het uitvoeren in LR kun je de kwaliteit opgeven. Dit kun je zelf proberen zo dicht mogelijk bij de 300kb te krijgen (dmv trial and error), maar je kunt ook opgeven dat je foto maximaal 300kb mag zijn (ik zou zelf voor 295kb gaan, dan is er nog een beetje marge). Verder bij de afbeeldingsgrootte 1024 bij 700. Ik zie dat je daar 450pixels gedaan hebt, dan wordt je foto inderdaad nogal klein. Het aantal ppi maakt voor internet niet uit, dat is alleen relevant bij prints.
Persoonlijk vind ik de foto scherp genoeg, maar bij het verkleinen verlies je altijd wat aan scherpte. Je kunt, alweer in het export-venster, aangeven dat je je foto wil verscherpen na het verkleinen. Ik heb hem zelf normaal gesproken op 'verscherpen voor scherm' staan met de standaard verscherping.

En als je dan slim bent en tevreden bent over deze instellingen, maak je er een preset van, dan hoef je er verder niet meer aan te denken. Dit kun je doen door op 'add' (toevoegen?) linksonder in het export-venster te klikken, nadat je de instellingen goed gezet hebt. Dan kun je je preset een naam geven (Nederpix bijvoorbeeld), en dan kun je er altijd weer bij.

Succes ermee, als er nog meer vragen zijn, dan hoor ik het wel.

Groeten, Arjen

Mooie foto met prachtige kleuren! Nu nog iets groter...
groet van Nel

Arjen super advies, foto is perfect nu, jammer dat ik hem niet alsnog kan aanbieden ter vervanging.
Rest alleen de vraag waar vind ik nu de preset die ik heb gemaakt?
Reuze bedankt,
Marleen

@Marleen: Als je met de rechter muisknop op de foto klikt (maakt niet echt uit in welke module) en dan naar Export gaat, zie je daar het lijstje met presets staan. Daar kun je dus klikken op de naam die je het net gegeven hebt en dan gaat het meteen goed.

Succes ermee,

Groeten, Arjen

Ga ik proberen, waardeer je hulp hierbij, dank hiervoor,
Groet van Marleen

Geen probleem, dat is toch juist het mooie van een community als Nederpix? Dat we van elkaar kunnen leren?

Groeten, Arjen

:
 
Page 1 of 1