Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Een mooie scherpte op de oogjes.
Ik had er persoonlijk aan de onderkant nog een stukje afgesneden, dan had je het verdachte vlekje ook kwijt geweest.( links onder)

Dit lijkt me wolfspin, Pardosa sp. Mogelijks een tuinwolfspin, maar dat is voer voor specialisten. Fraai laag standpunt, fijne compo.

Hoewel ik geen spinnenspecialist ben, kan ik wel zeggen dat dit duidelijk geen Pisaura mirabilis is. Het betreft hier een andere soort uit een andere familie en wel een wolfspin uit de familie Lycosidae. Welke soort het precies is, durf ik niet te zeggen, zeker niet aan de hand van deze foto. Ik ben zo vrij geweest de namen aan te passen.

Mooi vastgelegd zo. Ik zou hem niet oplichten rechtsboven; wat mij betreft is de foto juist mooi zo. Je bent nog wel een paar sensorvlekjes vergeten onderin.

Groet, Robert

Dank voor de reacties.
Een paar jaar geleden had ik ook een foto van deze spinnen geupload en toen werd deze een kraamwebspin genoemd.
Hé, ik zie dat die nu ook hernoemd is!
En excuus voor de sensorvlekjes onderin, die heb ik over het hoofd gezien Sad

Ja, het is een jungle in het land der taxonomie. Als je googelt op Pisaura mirabilis en dan zoekt op foto's met een frontaanzicht, dan zie je dat het hier een andere spin betreft. De alternatieve Nederlandse naam van Pisaura mirabilis, Grote Wolfspin, zaait ook verwarring, want dat is geen wolfspin.

Groet, Robert

:
 
Page 1 of 1