Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Erg mooi gelukt Henri. Ik kijk toch wel met enige afgunst naar de foto's van de anderen. Aan de andere kant vind ik het geweldig dat het verschijnsel zo mooi is vastgelegd. Nu kunnen we er nog lang van nagenieten. Very Happy

Zou je mij je instelling willen vertellen, zoals belichtingstijd, diafragma, ISO?

Groeten, Robert

Bij een wolkenloze lucht heb je wel een uur de tijd, je hoeft je nooit zo te haasten als je ze ziet. Ze zijn mooi h?! Wat ik zo zie waren ze rond 0.00 uur mooier dan om 3.00 uur. (Ze zijn in deze periode een uur n zonsondergang en een uur vr zonsopgang zichtbaar bij gunstige omstandigheden, dus 2x per nacht).

Heel fijn, mooi gedaan!

Groeten Mar.

Heel goed gelukt. Ook een prachtig nachtelijk landschap er onder met de straatverlichting en het weggetje dat uitkomt bij de molen.

Fraaie tinten in de foto!
Groet, Sjors

@Hendrika: Ik las dat ze bij gunstige omstandigheden de hele nacht te zien zijn, alleen hoe dieper in de nacht hoe lager aan de horizon. Toen ik thuiskwam uit mijn werk waren ze nog te zien en dat was wel 4 uur na zonsondergang (22:00 precies op 12 juni 2019). Toen ik om 3:00 de deur uitging ook; dat was 2 uur en 20 minuten voor zonsopkomst (5:20 precies op 13 juni 2019). Maar misschien bedoelde je vanaf 1 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopkomst (rond de langste dag).

Groet, Robert

@Robert:
"Ik las dat ze bij gunstige omstandigheden de hele nacht te zien zijn, alleen hoe dieper in de nacht hoe lager aan de horizon."

Dat wist ik weer niet. Ik heb ze ook nog nooit een hele nacht gevolgd, ik stop altijd als ze minder worden. "Vroegh" zette ik de wekker nog wel eens, doe ik ook niet meer... . 2009 was een topjaar voor lichtende nachtwolken.

:
 
Page 1 of 1