Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Verschil is inderdaad goed te zien. Niet zomaar foto's die je "even" maakt, daarom des te knapper!
Las eerder deze week een verhaal van een stagiar bij de Nasa, die een nieuwe planeet had ontdekt. Moest direct aan jou denken:-)
Blijft een boeiende materie en qua fotoaanbod een aangename afwisseling met aardse zaken.
Groeten,
@d

Erg mooie foto.
Volgens mij is zelfs de Paardenkopnevel zichtbaar.
Ik mag (nog) niet nomineren anders had ik het wel gedaan.

groeten

Bert

Leuk dat we nu Betelgeuze kunnen vergelijken. Ik heb er al van alles over gelezen. Heel interessant. Ik vind deze foto wel wat grijzer of grauwer dan die andere foto. Komt dat ook door de andere diafragma?

@Bert: Waarom mag je niet nomineren Bert? Nooit geweten dat dat niet voor iedereen is weggelegd.

Groet, Robert

Dank voor jullie reacties!

Ik las dat verhaal ook Ad. Tja, als je zo je stage kan beginnen haha. Helaas mocht de planeet geen spannende naam geven.

De Paardekopnevel is zeker zichtbaar Bert. Ook het deel in Barnard's Loop dat ik eerder fotografeerde is zichtbaar, links van de Paardenkop.

Robert, het heeft inderdaad met diafragmakeuze en belichtingstijd te maken. Hier heb ik bijna vol open, met f/2.8 gewerkt, 65 minuten. In die andere aangehaalde foto koos ik voor f/5.6, 51 minuten. De sterrenhemel is over het algemeen niet zwart. Als je kort belicht vang je weinig licht en blijft de hemel donker, maar naarmate je langer gaat belichten wordt er steeds meer zichtbaar, zoals nevels en stofbanden. Zelfs IFN (Integrated Flux Nebula) kun je zichtbaar krijgen. Het grauwe wat je in de foto ziet is het begin van het vele gas en stof dat al een heel klein beetje zichtbaar wordt. Ik moet dit gebied eens echt heel lang gaan belichten. Wie weet lukt het deze winter nog.» Last edited by Adri Gr Nuelend on Sat 18 Jan 2020, 13:53; edited 1 time in total

Mooi beeld, was even in de war met Orion zo dwars liggend. Ben benieuwd naar volgende stappen.

:
 
Page 1 of 1