Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Droevige maar natuurlijke oogst Daan.
Gr Nico

Altijd als wij insecten in huis hebben dan vangen we deze met een glazen potje om ze buiten weer los te laten.
Deze foto is een goede illustratie van zomaar een oogst van opgesloten insecten die een jammerlijke dood gevonden hebben.
Hopelijk motiveert dit mensen voortaan ook met een potje in huis op jacht te gaan; alleen in dat opzicht is dit beeld al waardevol.

Gr.
@d

Tuurlijk heb je gelijk Ad maar vind het wel een moraalridder antwoord onder mijn foto.
Het gebeurd gewoon en sneller dan je denkt als ik een dag ga werken en de zon schijnt liggen ze er s'avonds al. Dan heb ik het nog niet over alle wespenpotten op tafels en mierenlokdoosjes bij de deur en spinnen die in de stofzuiger verdwijnen en muizenvallen enz enz.
Vind het leuker om inhoudelijk commentaar te krijgen over de foto het is hier een foto site.
In deze foto is best wel wat tijd gestoken, belichting , scherpte ,compositie en het schoonmaken van het beeld.

Tja Daan, ik geef commentaar recht uit het hart en laat mijn persoonlijke visie op hetgeen ik zie doorklinken; met een beeld als dit ontlok je bij mij wat. Natuurlijk kun je niet alle lijken in de vensterbank voorkomen, zeker als je overdag werkt. Ik heb evenwel toch al aangegeven dat ik het een waardevol beeld vind, een aardig compliment zou ik zeggen. Wat de ontvanger van een commentaar leuker vindt om te horen is voor mij geen leidraad bij het achterlaten van een bericht.
Noem het moraalridder, ik denk daar anders over. Spinnen zuigen wij ook bewust niet op en ik heb een zelf gebouwde muizenval waarmee ik de diertjes levend vang om ze elders weer los te laten. Mierenlokdoosjes en wespenpotten heb ik nog nooit gebruikt; a way of life zeg maar....

Qua foto is er niets op aan te merken, de belichting en scherpte zijn zoals we van jou gewend zijn; gewoon goed.
Het geheel doet me wat denken aan een museum collectie in een met een glasplaat afgedekte lade, alleen staan er dan de namen bij. Wellicht alsnog een interessante toevoeging.....

Ik vind dit niet mooi. De dood is niet mooi. De dood hoort niet bij het leven, zoals veel mensen beweren. Het is wel een foto met een boodschap/verhaal.
Truus

Thx Ad " leuker commentaar" is ook een foute woordkeuze. Ik wil als fotograaf groeien en daar is inhoudelijk commentaar onder andere op deze site met goede fotografen welkom.Heb liever 10 commentaren met ik vind het niets omdat ..... dan lovend commentaar.

gr Daan

Technisch goed belichte en scherpe opname. Interessanter nog vind ik wat een foto met iemand doet en daarom denk ik dat de commentaren van Ad, Truus en Nico prima op zijn plaats zijn, ondanks dat ze niet direct ingaan op de kwaliteit. Ik denk dus dat je dat als extra compliment mag zien Daan.
Gr, Pieter

Mooi display van zomerslachtoffers. Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke soorten hier uitgestald zijn.

.» Last edited by Hendrik van Kampen on Thu 28 May 2020, 16:44; edited 1 time in total

Gaaf dat je hier de tijd en moeite insteekt!
Zelf vind ik dit geen foto maar meer een documeterent plaatje (met alle respect), terwijl er meer werk inzit dan menig foto. Afijn, het is mijn ding niet maar ik kan dit wel waarderen Daan!

Interessant om te zien wat voor loeder een hoornaar is vergeleken met die mug(?) Rechtsonder. Technisch dik in orde zoals @d al zei en zoals we van je gewent zijn.
Eventueel kan je ze nog mooier op één lijn leggen.

Zou zo een bladzijde uit 'n insectengidsje kunnen zijn... Mooi scherp in beeld gebracht.
groet van Nel

Ik heb me afgevraagd welke boodschap deze foto aan mij overbrengt. Ik ben er uit: "In het graf is er geen ruzie/oorlog. Alles ligt vreedzaam naast elkaar zonder enig protest."
Truus

Een goede natuurfoto boeit, verwondert, verbaast, laat mensen anders kijken naar de natuur, omstandigheden of naar de gevolgen van menselijke invloeden. Dat komt hier heel goed samen. Zelf vind ik dat belangrijker dan technische perfectie, hoewel dat met deze foto ook goed zit.
Vrgr, Patrick

:
 
Page 1 of 1