Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Als onder een microscoop bekeken. Bizar dat je van een onderwerp van slechts ZEVEN millimeter in doorsnede een beeldvullende opname weet te produceren.
Kleuren komen in mijn beleving goed overeen met de werkelijkheid. Overigens zou de naam Oranjerood Dooiermos meer op zín plaats zijn want rood is de soort absoluut niet......en ik heb inmiddels al meerdere exemplaren op diverse locaties gevonden.
Is dit nu een crop of kun jij er met jouw lens echt zo close bij komen?
Wat ik mij bij mijn eigen fotoís ook al afvroeg is wat dat gele korstmos eromheen en ertussen is...

Groeten,
@d

Superscherp beeld. Fraai.
Groet, Sjors

Hoi Ad,

Om de Nederpixruimte maximaal te kunnen benutten, heb ik de beeldverhouding aangepast naar 1024:800 Er is dus alleen rechts een stuk vanaf. Met de MP-E 65mm kun je ongecropt 4,4 millimeter vol in beeld brengen. In combinatie met een setje tussenringen van zo'n 62mm in totaal lukt 3,5 millimeter ook nog wel, maar dan is het wel heel lastig om alles stabiel te krijgen.

Dat gele spul zou volgens mij zo uit de losse pols Kleine Geelkorst kunnen zijn.

Ik heb overigens een website gevonden waarop je alle begraafplaatsen in Nederland kunt vinden. Ik heb daarop al een aantal interessante locaties ontdekt. Misschien ook leuk voor jou. Het gaat om Online Begraafplaatsen, een project van de Stichting Online Verleden. 'Onze' begraafplaatsen staan er ook op. Verder heb ik een paar artikelen gevonden over korstmossen op begraafplaatsen, waaronder dit artikel in Trouw. Zin om een keer mee te gaan naar Ede?Wink

Groet, Robert

Hier nog een leuk artikel en in deze pdf staan veel zeldzame soorten op begraafplaatsen rond Ede netjes aangegeven op plattegronden van begraafplaatsen.

Groet, Robert

Dit kleine spul groots in beeld

Mooi die informatie over die begraafplaatsen, had zelf ook al het een en ander gelezen voordat we samen naar Woerden gingen.
Naarden schijnt ook erg goed te zijn.
Doen we zeker een keer samen. Komende twee weken ben ik bezig om mijn plan met de Kleine Vos uit te werken, het oude vlinderboek zit alweer in de tas; de foto is in gedachten al gemaakt. Wil in de korte periode dat er hier redelijk wat zitten even de kansen trachten te benutten. Dus, als het even kan wachten.....

Groeten,
@d

Korstmossen zijn geduldiger dan vlinders. Wink

Groet, Robert

😀🦋

Mooie details te zien zo.
groet van Nel

Een plaatje!
Het oranje korstmosje steekt mooi af tegen het zwarte korstmos.

:
 
Page 1 of 1