Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Mooie foto. Heel leuk om deze soort hier te zien.

Ik denk dat het de Kleine Zeenaald is (Syngnathus rostellatus). Misschien kunnen de editors uitsluitsel geven.» Last edited by Hendrik van Kampen on Sun 13 Sep 2020, 17:00; edited 1 time in total

Mooi kleurig geheel!
groet van Nel

Lida,
het wier waar de vis in zit lijkt me Agardhiella subulata, Stijf Priemwier. Ga er van uit dat de dikste ‘stelen’ ongeveer 5 mm zijn. Het is een roodwier wat ongeveer 25 cm hoog wordt.
Als je de lengte van de vis hiermee probeert te bepalen kom je op langer dan 17 cm, dus langer dan de maximale maat van Kleine Zeenaald, die meestal rond 10 cm is. De Kleine Zeenaald heeft een relatief klein snuitje. Deze zeenaald heeft een relatief lange snuit met bovendien een kenmerkend opstaand eindje. Ik houd het derhalve op Grote Zeenaald, Syngnathus acus, Greater Pipefish.

Van mij mag je de namen aanpassen. Zoals het er nu staat moet SP sp. zijn, schrijf je zeenaald wanneer de familie is bedoeld met een kleine letter en is het fish en geen fisch.

Groet Henk (editor, tegenwoordig zonder bal)

Hallo Henk
Het wier was inderdaad 25 tot 35 cm hoog, maar was wat dunner ongeveer 2,5 mm. het visje was echt ongeveer 12 cm. Ik had echter geen vergelijking met de Grote Zeenaald. Die had ik wel eens gezien, maar de lengte van de snuit wist ik niet. Ik denk dat jij toch gelijk hebt want jij hebt hier ervaring mee. Ik houd het nu op de Grote Zeenaald, maar laat het hier toch maar op Zeenaald sp. staan.

Bedankt voor de uitleg.
Groet Lida» Last edited by A. Soeting on Mon 14 Sep 2020, 12:56; edited 1 time in total

Dat snap ik niet Lida.
Je vindt dat Henk gelijk heeft maar past de namen niet aan.....dat is toch vreemd?
Ik heb wel vast wat aanpassingen gedaan in afwachting van je evt reactie.
Syngnatus Sp = Syngnathus sp.
Zeenaald = Zeenaald sp.
Pipefisch = Pipefish sp.
gr
G

Bijzondere foto met een bijzonder verhaal erbij
Mvg Martine

Ik heb het alsnog verandert, dat had ik inderdaad meteen moeten doen.
Ben wel blij met alle reacties.
Groet Lida

Fijn, Lida.
Ik zie dat ik was vergeten de foto te nomineren 😊
gr
G

:
 
Page 1 of 1