Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
ggerretje op Za 24 Okt 2020, 22:47
Sorry, Bruine ringboleet kan natuurlijk niet.Die heeft plaatjes (lamellen) en deze heeft buisjes. Is dat de stap naar de definitieve determinatie?
Adri Gr Nuelend op Vr 30 Okt 2020, 9:51
Alle boleten hebben bij mij weten buisjes.
ggerretje op Di 03 Nov 2020, 19:00
Hallo Adri, Bedankt voor je reactie. Dat wist ik niet. Ik meende ergens een afbeelding van de bruine ringboleet gezien te hebben met plaatjes. Maar dat zal dan vast een andere soort geweest zijn. Ik weet ook niet meer waar ik dat vandaan had. Maar het is dus een boleet? Of is dat wat te snel andersom geredeneerd? Klopt mijn benaming Valse Melkboleet dan wel? Groetjes, Ger
Niek Oele op Ma 23 Nov 2020, 16:26
Valse melkboleet is vrij zeldzaam. Stonden ze bij dennen? dan zou ik eerder gaan voor de Koeienboleet...
ggerretje op Di 08 Dec 2020, 19:50
Hallo Niek, Teverenerheide bestaat uiteraard uit heidelandschap, omringd door bomen. Daaronder veel loofbomen (berken) maar ook best wel wat naaldbomen. De foto op Wikipedia (link beneden) maakt dat wel duidelijk denk ik. Ik wist niet dat die zeldzaam was (las het net ook bij verder zoeken) en, maar deze lijkt toch wel veel op de valse melkboleten die ik zie op NP of bij googleZoeken. Toch Koeienboleet? Bedankt voor je hulp. Groeten, Ger https://nl.wikipedia.org/wiki/Teverener_Heide#/media/Bestand:Kiefernsee_Teverener_Heide.JPG)