Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Fijn licht in de foto. De zwammen lijken wel op een mooie bruine schelp te groeien. Mooie foto.
Martine

Prachtige glans én kleurcontrast!

Heel mooi maar waarom niet even dat zand er digitaal vanaf poetsen. Is een kleine moeite en ik weet het het zat er nou eenmaal maar het leid nu alleen maar af en heeft geen doel of bijdragen in de foto, De compositie en dof zijn prachtig.

gr Daan

Mooi beeld maar ik mis nog een beetje kleur in de achtergrond.

Groet, Nicole

@Daan, dank voor je reactie. Het zand stoorde mij eigenlijk niet zo maar je hebt een punt.

Gek hoe de meningen kunnen verschillen, vind die korreltjes totaal geen probleem. Veel paddenstoelen hebben dat wel, ze werken zich tenslotte uit de grond of dood hout omhoog en dat gaat niet altijd zonder zelf “vies” te worden; alleen maar natuurlijk.
Scherpte prima op de voorste rand gelegd, mooi soft verder.

Gr.
@d

Wist dat je dit ging schrijven Ad en je mag natuurlijk die mening hebben. Maar als het gaat om het mooiste beeld te laten zien moeten ze weg ze leiden af en als ze in je ooghoek blijven prikken blijf je ze zien. Voor mij zijn dit de verschillen tussen een mooie foto en een topfoto. Als je kinderen voor een schoolfoto gaan wil je ook niet dat er nog yoghurt op hun gezicht zit terwijl dat er nu eenmaal zat van het ontbijt. Het is maar een tip wat iemand ermee doet maakt niet uit maar ik probeer een eerlijk commentaar te geven.

gr Daan» Last edited by daan de vos on Mon 26 Oct 2020, 6:29; edited 1 time in total

Ik denk dat die scherpe korreltjes op de rand van de hoed in dit beeld voor wat meer diepte zorgen. Storende dingen bevinden zich voor mij vaak in de achtergrond zoals uitgedroogde grassprietjes.

Mooie opname en dan met name door het gekozen diafragma.

Prachtig helder beeld waarbij de vuiltjes op de hoed me niet storen. Heeft iemand trouwens ooit wel eens geprobeerd om zoiets ter plaatse weg te halen? Dat gaat bij deze glanzende en wat vochtige hoedjes echt niet gemakkelijk, je beschadigt al snel dat mooie glimmende laagje.
Wegpoetsen in de nabewerking is dan m.i. een betere optie.

Groet Loes

Wat is het mooiste beeld? Wat is de mooiste man of vrouw? Ook daar verschillen de meningen. In dit geval vind ik zelf het meer echt als de korrels erop zitten. Dus mooier. Ik vind opnames snel te clean en te steriel. De vergelijking met een schoolfoto vind ik wel interessant. Vieze toeten, niet netjes zittende haren enz. je krijgt de ouders op je dak! Waarom heeft u daar niet op gelet!

Dank voor de variatie aan reacties en Daan voor het starten van de discussie. Zelf neig ik een beetje naar wat Nel zegt; in de imperfectie schuilt ook schoonheid.
Aan de andere kant kan wat extra aandacht voor een foto de kracht en kwaliteit aanzienlijk versterken.
gr, Pieter

:
 
Page 1 of 1