Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Zo, die hebben wel kerstkleuren zeg!

Maar waarom kijk je niet op NP voor de Engelse naam?
Dan zie je meteen welke naam hier de standaard is.
En als die uniform is, dan kun je ervan uitgaan dat er door een NP-deskundige naar gekeken is en dat de keuze voor die naam gefundeerd is gemaakt.
Ik heb 'Wasp' aan je Engelse naam toegevoegd.
gr
G

Als ik deze gallen vergelijk met de gallen op de andere foto's onder deze naam, zie ik een duidelijk verschil: deze gallen groeien op de nerven van de bladeren, terwijl de andere groeien uit de knopen van takken. Ik vermoed dat de deskundigheid van de eventueel betrokken editor toch iets te kort schoot in deze, of dat de namen toevallig bij de andere 4 foto's op dezelfde verkeerde manier zijn ingevuld, want bij de andere 4 foto's betreft het een andere soort. Bij deze foto zijn de namen correct ingevuld. Ik zal er even in moeten duiken om de juiste naam te achterhalen van de soort op de andere 4 foto's. Ik heb al een vermoeden.

Één van mijn goede voornemens voor 2021 is dat ik weer meer tijd ga besteden aan het editorwerk op Nederpix. De verhuizing met bijbehorende verbouwing en werkzaamheden zijn bijna afgerond, dus komt er weer tijd beschikbaar voor o.a. fotograferen en Nederpix.😃

Edit: Ik heb de juiste naam voor de soort op de andere 4 foto's al gevonden: Andricus kollari | Knikkergalwesp | Oak Marble Gall Wasp. Ik zal die vanmiddag nog even aanpassen.

Groeten, Robert» Last edited by Robert Rodenburg on Sun 27 Dec 2020, 14:09; edited 1 time in total

Zo zie je maar weer eens! 😎
Als gallenleek wist ik dat niet - ik heb alleen foto's met dezelfde naam ter vergelijking.
Dat heeft i.i.g. geleid tot de correcte schrijfwijze van de Engelse naam bij deze foto....
gr
G

Dat dan weer wel, Gerard. Fijne feestdagen nog, ten dele met terugwerkende kracht.😀 En dat laatste ook voor alle andere lezers uiteraard.

De namen zijn overigens allemaal aangepast nu. Dus vooralsnog betreft deze foto nu een primeur. Of dat zo blijft is de vraag. Ik zal eens zoeken op het trefwoord 'gal'. Eens zien wat er dan komt bovendrijven...

Groet, Robert

Mooie vrolijke plaat met die rode bolletjes!
groet van Nel

De Engelse naam Red Currant Gall.» Last edited by Adri Gr Nuelend on Mon 04 Jan 2021, 12:29; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1