Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Leuk, die andere foto,s waren van Ad Sprang. Ik vind het altijd een wonder dat ze op zo'n pagina gaan zitten. Heel leuk.
Lida

Als ik het goed begrijp is dit een uitsluiper die nog niet vloog.

Vind het eerlijk gezegd niet bepaald natuurlijk omdat Oranjetipjes nooit op dit soort ondergrondjes zul”en landen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bonte Zandoogjes en Distelvlinders die wél zelf dit soort settings opzoeken en erop landen.
Technisch verder wel oké.

Gr.
@d

Leuk Daan, herinner me nog de foto's van het Bont Zandoogje van Ad. Opname is hier goed gelukt.

Gr. Richard

Originele en geslaagde opname!

Het is geen uitsluiper hoor maar een opgewarmde vlinder.
Waar schrijf ik dat ik een natuurlijke foto wilde maken Ad. Ook bonte zandoogjes en distelvlinders heb ik in de natuur nog nooit op opengeslagen boeken zien landen. Ook dat was een gecreëerde onnatuurlijke setting voor jou foto toch.
Maakt mij echt niets uit het gaat om het eindelijke resultaat en foto.

gr Daan

Het verschil is dat bij mij de Bonte Zandoogjes en de Distelvlinders en eenmaal de Kleine Vos zelf op het neergelegde boek landden, ik heb hier geanticipeerd op het gedrag van deze soorten. Ze gaan namelijk bij bewolkt weer graag op een lichte ondergrond zitten.
Oranjetipjes vertonen dat gedrag nooit, in die zin vind ik dit beeld niet bepaald natuurlijk.

Groeten,
@d

Dat snap ik Ad en had dit antwoord al van jou verwacht en van nog meer Nederpixers. Maar waarom schrijf je dit onder de foto het maakt toch helemaal niets uit het gaat om de foto. Moet ik me door jou antwoord schuldig gaan voelen of heb jij bezwaar tegen het verplaatsen en wil jij laten zien dat jij dat niet doet. Ik snap gewoon niet wat je met zo'n commentaar probeert te bereiken.

gr Daan

Ik denk niet dat een Oranjetipje er bij gebaat is om in onderkoelde toestand door de fotograaf verplaatst te worden naar een boek.
De vlinder hier moet deze handeling maar ondergaan en kan geen kant op. Het insect zit nu op een plek waar dit uit zichzelf absoluut nooit zou landen, hoe onnatuurlijk wil je het hebben; van een gedragsvastlegging is in dit specifieke geval beslist geen sprake.
Bij mij kwamen de vlinders uit zichzelf op het aangeboden boek, ik anticipeerde op het voorspelbare gedrag van deze soorten, een heel ander verhaal zoals ook in de beschrijving onder de betreffende foto’s te lezen is. Er zijn maar een paar tuinsoorten die je daartoe kunt verleiden en ik hoop dit project ooit nog een vervolg te kunnen geven.
Waarom in dit geval dan het Oranjetipje op een boek gezet en niet op het puntje van iemands neus bijvoorbeeld?
Ik vind het vervelend dat deze foto associaties oproept met mijn beelden, de reden waarom heb ik inmiddels genoegzaam duidelijk gemaakt.
Bij mij gaat het belang van het onderwerp altijd boven het belang van de foto, toch een wat andere insteek vrees ik.....

Gr.
@d

Ik geef het op tegen zo'n moraalridder kan ik niet op. Verwijder deze foto aub. Ik zal na jou pleidooi toch geen commentaar meer krijgen. Zelfs niet van alle mensen hier die van stokjes fotograferen en manipuleren en geloof me dat is bijna iedereen.
Ben al heel lang lid van deze " FOTOSITE " maar ook ik stop ermee. Nog veel plezier hier.

Jammer Daan. Tegen in scene gezette foto’s (en dat gebeurt inderdaad vaak) ageer ik normaal gesproken bij niemand meer, mits het er allemaal natuurlijk uitziet en zonder manipulatie dus ook wel zo aangetroffen zou kunnen worden.
Wanneer de natuurwaarden geweld wordt aangedaan moet dat aan de andere kant ook wel gezegd kunnen worden. Ik betreur je besluit, dit was echt niet de bedoeling van mijn betoog.

Groeten,
@d

Het is gewoon een heel leuk beeld, waarbij mijn inziens het tipje geen enkele vorm van geweld wordt aangedaan. Het was de keuze van de vlinder zelf om over te lopen. Ik ken jou werkwijze, heb het vaak gezien, jij vormt geen bedreiging voor mens en natuur. Jammer dat de foto op deze manier van commentaar wordt voorzien. Nergens voor nodig. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar keuzes.

Daan, ik waardeer het dat je vertelt hoe deze foto tot stand is gekomen. Dat geeft de foto hoe gek het ook klinkt waarde. Ik mag dat wel.

Ik zal niet zeggen dat ik deze foto zo zou maken, maar dat heeft misschien meer met beleving te maken.

Ik hoop dat je je bedenkt Daan en blijft.

:
 
Page 1 of 1