Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Eigenlijk vreemd dat twee soorten zo sterk op elkaar lijken dat alleen een foto geen absolute zekerheid geeft vwb de determinatie.
In jouw situatie ligt PSI inderdaad zeer voor de hand, mag je haast wel vanuit gaan.
Leuk dat je de vlinder ditmaal vanaf een zijkant “belicht” hebt, hierdoor meer zicht op kop en antenne.

Groeten,
@d

Het wordt helemaal vreemd als je bedenkt dat er tussen de rupsen van de 2 soorten duidelijke verschillen zijn. Het heeft er de schijn van dat het ontwerp van de vlinder evolutietechnisch gezien langs een smaller pad wordt gedwongen dan dat van de rups. Nu ben ik toch benieuwd hoe dat zit met de eitjes en de poppen…🤔

En ja, met die belichting wil ik wel eens wat afwijken van het gebaande pad. Misschien ligt daar ook iets evolutietechnisch aan ten grondslag, al vraag ik me af of er tegenwoordig nog wel genoeg factoren binnen Nederpix zijn die daar van invloed op kunnen zijn.🤓

Dank voor je commentaar, Ad.

Groet, Robert

Die scherpte zwarte lijntjes maken het wel een stoere vlinder.

Met f/4 moet je inderdaad heel wat opnames maken. Mooi me die schepte op de voorgrond.

Tja Robert, de rupsen schijnen qua uiterlijk inderdaad behoorlijk te verschillen. Eitjes en poppen, wellicht is daar in het boek van Jeroen Voogd iets over te lezen; echt iets voor de fijnproevers waar ik jou wel toe mag rekenen😉.

Evolutionaire ontwikkeling gevoed door ervaringen/ideeën op NP zal niet makkelijk zijn al doe ik mijn uiterste best voor voldoende input te zorgen. Zo zijn er nog wel enkele enthousiaste NP gebruikers te noemen met meer dan gemiddelde interesse voor en kennis van nachtvlinders; de spoeling is echter dun.
Nachtvlinders komen echter landelijk meer en meer in de belangstelling te staan, wellicht pikt NP daar een graantje van mee….

Groeten,
@d

:
 
Page 1 of 1