Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Staat er heel mooi op zo. Leuk effect geven die tegeltjes. Heb je nog geprobeerd de voegen op gelijke afstanden van de randen van de foto te krijgen? Dat zou denk ik de foto nog mooier maken.

Bij bushalte Ouwehands Dierenpark, richting Wageningen, zitten soms wel 40 wintervlinders tegen het glas van het bushokje, aangetrokken door het licht ervan. Misschien produceert de lamp daar ook UV-licht. Leuk om te zien, al die vlinders op het glas, maar niet zo handig voor de voortplanting…

Groet, Robert

Zelf ben ik niet zo van een vlinder op een muur, maar deze is echt gaaf zo in moderne sfeer! Highlights rechts nog iets temperen? Wordt ie wellicht nog iets rustiger van.

Groet, Reinier.» Last edited by Reinier van den Born on Tue 23 Nov 2021, 17:32; edited 1 time in total

Leuk idee zo, door de tegeltjes krijgt het een grappig effect.

Groeten,

Ruben

Dank allen voor de belangstelling!

@ Robert:
Het was een heel gepuzzel op locatie om de tegeltjes in combinatie met de vlinder in een prettig ogend totaalbeeld te krijgen.
Ik wilde persé rechte lijnen, dit terwijl de tegeltjes van dichtbij gezien niet altijd loepzuiver geplakt zijn; op een groter geheel lijkt het echter allemaal super strak.
Van deze “imperfectie” het best mogelijke trachten te maken, er zelfs voor gezorgd dat rechts nog een miniem deel van de verticale voeg te zien is. Meer tegels en randjes in beeld betekent dat de bovenste rij tegeltjes, incl. bovenliggende voegen, er ook in z’n geheel op gemoeten hadden, hetgeen zou betekenen dat de vlinder, waar het om gaat, kleiner in beeld was komen te staan en dan ook niet meer op de voor mij meest logische plek (te laag dus). Als je kon schuiven met de vlinder zelf dan had een symmetrisch gekaderd geheel ook zeker mijn voorkeur gehad😉
Dit is overigens het volledige beeld, nadat de foto plm. 0,2 graden gekanteld werd.
Wat een aantallen daar bij die bushalte, vlinders “gevangen” in licht is en blijft een probleem voor veel soorten. Wel een mooie kans om variatie in tekening en kleur vast te leggen bij zo’n groot aanbod.

@ Reinier: de tegeltjes zijn geglazuurd en licht hobbelig waardoor het invallende licht ongelijkmatig wordt weerkaatst. Als er uitgebeten plekken waren ontstaan had ik er zeker geen genoegen mee genomen, nu vind ik het nog wel wat hebben al kan ik me goed verplaatsen in jouw zienswijze.

Groeten,
@d

:
 
Page 1 of 1