Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Sluit een Gardenastock aan bij zo'n Magic Ball? En is die Magic Ball alleen nodig voor de schroefdraad? Hester

@ Hester,

Ik heb de Gardenastok aangepast zodat ik er een statiefkop op kan schroeven. Een Magic Ball is een soort balhoofd statiefkop. Ik kan met het balhoofd de camera richten. De stok is 4 meter lang, het is dan zaak de stok goed recht te houden. Dat is vrij eenvoudig, het gaat een beetje zoals je een stokje op je vinger kan laten balanceren (maar dan zwaarder). Dan moet je nog op de gok mikken voor de compositie.

Mooie mistfoto. Je kunt de kou haast voelen.

Mooie foto, en interessant om te lezen hoe je het aanpakt met zo'n lange stok. Bij vogelfotografie ben ik meestal eerder op zoek naar een laag standpunt, maar ik kan me ook nog wel situaties herinneren waarbij ik op een hek ben geklommen om vogels in een mistig polderlandschap vast te leggen. Dan zou zo'n stok uitkomst bieden. Maar je stopt 'm ook niet zomaar even in je fietstas...

Groeten, Vincent

Een leuk sfeertje zo.

Heel mooi Hendrik, fraaie compositie, de watervogels maken het helemaal af. Heerlijk beeld!
Groet, Tineke

Een heerlijke foto met kenmerkende omstandigheden voor de tijd van het jaar,

Willem

Fijne verstilde foto, beetje mysterieus ook. Goed om te zien dat je je verlengbare arm ook nog steeds gebruikt.Smile Denk dat ik daar in het bos niet mee weg kom met het weinige licht en bewegingsonscherpte.

:
 
Page 1 of 1