Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Welkom Sieg op NP met je eerste foto hier. Dit is een fraaie binnenkomer!

Hoi Sieg, fijn dat je een resultaat met ons deelt. Wat een binnenkomer zeg. Een objectkeuze die niet direct voor de hand ligt, want moeilijk. Een tamelijk heldere ster met een zwakke nevel er vlakbij. Dat kan denk ik alleen maar smalband. Ga je er trouwens nog wat OIII bij schieten?

Vanuit fotografisch oogpunt, mooie compositie met die diagonaal, een beetje geheimzinnige nevel en fijne kleine sterren.

Heb even op internet gekeken naar foto’s van Geestnevel en dit beeld mag er zeker wezen.
Vind dit altijd uitermate knap, zeker omdat er een brok techniek achter zit waar je U tegen zegt. Maar liefst 180 opnames van elk 3 minuten, dus in totaal 9 uren fotografie….. meer dan een werkdag. En dan hebben we het nog niet eens over het samenvoegen van de beelden met wat daar zoal bij komt kijken.
Knap werk!

Gr.
@d

Hoi Sieg, Zelf nog maar kort met deze tak van fotografie bezig en ervaren hoeveel erbij komt kijken. Heel mooi, die nevel en een volgsysteem helpt zichtbaar. Ik zit zonder want in die van mij kwam zomaar de rook eraf.. Ergens kortgesloten en een beetje bang weer een nieuwe te gebruiken. Hoop hoe dan ook meer van je te zien.

Voor mij is dit heel onwerkelijk om te zien, maar het ziet er prachtig uit.
Groet Lida.

Door die geestverschijning voel ik de grond niet meer onder mijn voeten en gaat de kamer over in een oneindigheid. Hester

Iedereen bedankt voor de reacties, leuk te lezen

@Adri, Ja deze is gebruikmakend van een gekoelde kleurencamera + de nieuwe Optolong L-Ultimate 3Nm filter, die laat wel degelijk Ha en OIII door, doch deze nevel bevat heel weinig OIII en daarmee heb ik (voorlopig) de moeite niet gedaan om deze op te splitsen.
Ik heb deze nevel al eens proberen vastleggen met een filter met bredere bandpass, doch kreeg ik halo problemen met de felle ster "Navi"
Is inderdaad niet de makkelijkste nevel om vast te leggen, daarmee ook een leuke uitdaging toch.
Ik moet sowieso nog een heel pak integratietijd bijschieten, als ik verder stretch dan valt de informatie uit elkaar.
Hopen op nog eens enkele heldere nachten zonder te veel maanlicht.

@Ad Bedankt voor de mooie en uitgebreide reactie.
Er gaat inderdaad redelijk wat tijd inzitten in de afwerking, maar ik vind het wel leuk om te doen uiteraard.
Ja voorlopig nog maar 9 uur integratie, er moet nog een redelijk pak bijgeschoten worden om deze nevel naar m'n zin te krijgen.

@Bertus, Oei dat klinkt niet erg goed, hopelijk kan de montering nog hersteld worden dan.
Welke montering was het en hoeveel gewicht zat erop ?

grts
Sieg» Last edited by sieg on Sun 27 Nov 2022, 23:42; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1