Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Fraaie opname Ad.
Door de tekening van het diertje vind ik het moeilijk om te zien hoe hij er nu echt uitziet.

Groet, Joop

Tjonge, fijne soort om tegen te komen Ad. Zo van opzij komt de mooie tekening ook goed uit.
De verspreidingskaart laat zien dat de vlinder in het hele land voorkomt, dus wie weet heb ik dit jaar het geluk.

Een prachtig vlinder soort, mooi scherp weergegeven.

Mooie vlinder Ad. en ik denk dat hij op de boom mooier uitkomt dan op de ruit van een deur.
Groet Lida

Wat een mooie kleurencombinatie Ad.

Mooi gedaan Ad.
Ik ben nog even verder aan het zoeken geweest en het lijkt erop dat deze vlinder altijd met van die opgerolde vleugeltjes te zien is. Is dat ook zo?
Het ziet er eigenlijk wel een beetje hulpeloos uit, zo hangend aan de stam.

Wat 'n leuk "staartje", bijzonder mooie nachtvlinder. Heel fraai geheel!
groet van Nel

Prachtig Ad. En fraai scherp. Heb je een stack gemaakt (achtergrond is mooi vaag nl)?

Mooie foto hoor. Ik zelf heb een voorkeur voor de gewone wapendrager met z'n prachtige vermomming, maar deze mag er ook zijn. Ondanks het feit dat je ze naast lichtopstellingen vooral tegenkomt op ruiten en muurtjes, vind ik het fotografisch wel zo mooi op zo'n natuurlijke ondergrond.

Mooi, vlinder heeft een interessante vorm, mooi decor, heerlijke kleuren.

Dank voor alle reacties!

@ Adri: de soort komt inderdaad verspreid over het land voor blijkens informatie van de Vlinderstichting. Lijkt me dat je in Vorden meer kans zult hebben dan hier in de Randstad, gaat vast wel een keer gebeuren.
@ Lida en Meindert: het maakt mij nooit zoveel uit waar zo’n vlinder op zit, alles is mij best hetgeen ook wel te zien is aan mijn foto’s hier op NP. Primair moet de vlinder er goed uit komen, een eventueel natuurlijke achtergrond houdt vaak in dat de vlinders verplaatst zijn en dat doe ik enkel noodgedwongen.
@ Liesbeth: dit is de normale houding van de soort; om alles zo veel mogelijk in de scherpte te krijgen fotografeer ik veelal vanaf de zijkant. Van bovenaf had je hier bijvoorbeeld het pluimpje op het achterlijf minder aftekenend in beeld kunnen krijgen.
@ Pieter: ik ben liever met één enkele foto klaar en vind het altijd een uitdaging om een dusdanige hoek te kiezen dat alles zoveel mogelijk binnen de scherpte valt; dit uiteraard in combinatie met een wat hogere F-waarde. Stacken heeft natuurlijk voordelen maar vooralsnog kan ik met wat ik voor ogen heb nog steeds aardig uit de voeten. Wat hier de achtergrond was weet ik eerlijk gezegd niet meer, wel dat deze ver genoeg was om geen storende doortekening te krijgen.

Groeten,
@d

Geslaagde foto, Ad. Die hoop ik ook nog eens tegen te komen.

Groet, Robert

:
 
Page 1 of 1