Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Als zoĺn ru´ne eens kon pratenů.
Zitten er gaten in waar de vogels wat mee kunnen, bijv. Torenvalk, Kerkuil om er maar een paar te noemen.
Sfeervol beeld, mooi licht!

@d

Bekende plek voor mij. Vaak heb je daar dynamische wolken en mooi licht. De ru´ne zou voor mij wel wat minder prominent in beeld mogen komen. Dus meer landschap erom heen. Er zitten vaak veel kraaien en kauwtjes.
Heb nog even teruggekeken naar andere opnames hier geplaatst. Inderdaad geregeld donkere luchten. En 2 jaar geleden heel hoog water daar. En nu? Ik ben pas aan de andere kant geweest.» Last edited by nelappelmelk on Tue 31 Jan 2023, 9:15; edited 1 time in total

Ad, ik heb geen idee of er vogels in broeden, maar het zou zomaar kunnen.

Nel, Het water is weer hard aan het zakken. De Grote Zilverreigers staan alweer aan de kant van het beekje te vissen. Nu nog een keer terug onder winterse omstandigheden, als dat ooit nog eens gaat gebeuren.

Een voor mij wel heel bekende plek. De ru´ne contrasteert mooi met de dreigende lucht.
Kan het kloppen dat de foto een tikkeltje scheef (linksom geroteerd) staat, of zie ik dat verkeerd?

@Ad: Als de ru´ne zou kunnen praten dan zou hij ongetwijfeld het verhaal vertellen van Reinoud van Gelre, die na een heftige strijd in de 14e eeuw met zijn broer Eduard gevangengezet werd in de toren van Nijenbeek. Het verhaal gaat dat Reinoud het daar goed van eten en drinken had, zodanig zelfs dat hij, toen hij werd vrijgelaten, niet meer door de deur paste.
De ru´ne is enkele jaren geleden geconsolideerd zodat de elementen er minder vat op hebben. En, zoals Nel al opmerkte, vliegen er grote zwermen Kauwen rond de toren.

Groet, Joop

Dank Joop voor de historische toevoeging, altijd interessant!

Gr.
@d

De naam is volgens mij niet correct want de foto's die ik me herinner van nel poppen niet op alleen die van Adri.
Prachtig licht!!
groet susan
edit;
Nel noemt het ruine van Nijenbeek
Zicht op Nijenbeek
Nijenbeek aan de IJssel etc.» Last edited by susan meijnders on Tue 31 Jan 2023, 13:57; edited 2 times in total

Susan ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt. Het is van oorsprong een kasteel. Grotendeels gebouwd in de dertiende en veertiende eeuw. Later in de tweede wereldoorlog is het verworden tot deze ru´ne. Dus kasteel (de) Nijenbeek of Ru´ne (de) Nijenbeek. Een aantal jaren geleden (7) is die van binnen gerestaureerd. Je mag niet zo op het terrein. Er staat een hek voor. Heel af en toe zijn er excursies waarvoor je je kunt inschrijven. Dat heb ik zelf 1x gedaan. Dat was heel interessant.

Hoi nell
de benaming is niet eenduidig, dat bedoelde ik.
groet susan

Mooi licht had je hier, fraaie ru´ne die al vaker voorbij is gekomen op NP, zeer fotogenieke plek denk ik.
Groet, Tineke

Fraaie opname, mooie plek om te fotograferen.
groet van Nel

Erg de moeite waard om te wachten op de zon. Niet alleen komt de toren goed uit maar de schaduwen zijn al even bepalend voor de foto. Zoals die van de boom op de toren. Dat werkt mooi. Die schaduwtakken komen nog het scherpste uit. Ander struiken weer waziger daar tegenover. Jammer dat de boom al begint te vervallen. Hester

Beetje spooky beeld met die aftakelende Eik naast de ru´ne, prima compositie, heerlijke sfeer.

:
 
Page 1 of 1