Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Twee mooie stelsels zo schijnbaar dicht bij elkaar. Leuke bonus zijn die anders stelseltjes. Ik probeer vaak een compositie te bepalen dat die ook allemaal mee doen in het totale beeld.

Toevallig had ik mijn kijker ook op dit tweetal gericht tijdens een van de heldere nachten en ook ik had last van de wind. Zoveel zelfs dat het helemaal niets werd. Het is dus even wachten tot de wind gaat liggen hier.

Tja Adri, is het niet de maan, dan is het wel weer wind of anders veel vliegverkeer. Valt niet vaak mee in deze hobby.
grt, Bertus.

Respect voor dit soort fotografie, er komt veel kennis van het heelal en techniek bij kijken.
Mooi dat je meerdere stelsels in beeld hebt en benoemt. Zo te zien de eerste foto ervan op NP.

Gr.
@d

Schitterend» Last edited by Cor on Thu 20 Apr 2023, 15:13; edited 1 time in total

Staan er mooi op Bertus, mooie framing met al die extra stelsels
Ik zou je toch aanraden er eens werk van te maken om een guider aan te schaffen, hoeft niet duur te zijn, dan kan je ook ditheren zodat je van die walking noise vanaf bent, je zult schrikken van het uiteindelijke resultaat met dithering.
Ook ligt er een duidelijke gradient over je foto, rechts is namelijk veel lichter dan links, ook weer snel op te lossen uiteraard.
Al bij al een mooie opname en inderdaad de wind gooide bij mij ook roet in het eten (uitdrukking) na vele weken had ik dan eindelijk eens een heldere nacht en dan speelt de wind mij parten .... Tjah astrofotografie, wat men al niet moet doen ...

grts
Sieg

:
 
Page 1 of 1