Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Deze foto is niet geplaatst om de volgende reden(en):
Zie dit topic voor meer informatie

- 403 Wij willen bij het beoordelen van deze foto graag de mening van de gebruikers meewegen

Bij overwegend positieve reacties zullen we het beeld naar “Diversen” verplaatsen.

@ mods ik snap niet waarom hier de mening van gebruikers wordt gevraagd??

groetsusan

Hoi Susan,

De reden is dat Liesbeth de setting zelf gecreëerd heeft, daar wringt een beetje de schoen.
Normaliter had zo’n foto zonder meer doorgelaten geworden, als totaalbeeld zeker mooi!

Mochten de reacties overwegend positief zijn dan zal de foto verplaatst worden.
We waarderen de openheid van Liesbeth over de totstandkoming van het beeld!

Met hartelijke groeten,
Namens de moderatoren,
@d» Last edited by Ad Sprang on Mon 24 Apr 2023, 12:34; edited 1 time in total

@Ad, Susan stelde de vraag, maar heeft niet de foto gemaakt.

Grt. Jurgen

Dank Jurgen, was me even ontgaan. Dacht dat de vraag van de fotografe kwam….
Ik heb mijn commentaar waar jij op reageerde nu even aangepast.

Hartelijke groeten,
@d

@ mods,
mijn mening is twee ledig.
Ik vind het een prachtige foto, dat Liesbeth het uitstekende idee gekregen om het wier (wil ik nog even naar kijken welk wier) op deze zeer fraai gevormde steen te plaatsen. Ik vind het een erg mooie foto en eerlijk gezegd hoe die tot stand komt zal mij persoonlijk worst zijn.

Daarnaast is nederpix als site in elkaar gezakt en ik denk dat het belangrijk is om ruimte te gaan maken voor creatieve beelden.
groet susan
edit; sorry liebeth, laatste gaat niet over jouw foto maar wilde ik toch even kwijt.

@liesbeth
Zee eik wier is het inderdaad, komt in allerlei prachtige vormen voor.
Groet susan» Last edited by susan meijnders on Mon 24 Apr 2023, 18:03; edited 1 time in total

Graag hier de mening over de foto ventileren. Wat vind je van de foto en de wijze waarop die tot stand is gekomen?
Dus barst maar los.

Dank je wel Susan.
Om een uitgedroogd zee-eik takje op een rots te zetten, moet kunnen vind ik.
Ik heb veel meer moeite met fotografen die een insectje op een spiegeltje of in water zetten voor meer bling-bling. Dat vind ik echt niet kunnen, maar die worden wel geplaatst.» Last edited by liesbeth van vliet on Mon 24 Apr 2023, 18:05; edited 1 time in total

Als de fotograaf erbij zet hoe de foto gemaakt is vind ik het helemaal prima. Er wordt veel geknutseld dus waar trek je de grens?
Fraai wat abstract beeld geworden, een nomi waard.
gr, Pieter

Daar heeft Pieter wel een punt. Als er eerlijk bij gezet wordt wat de kunstgrepen zijn geweest (zoals Liesbeth hier ook schreef) dan weten we tenminste waar we naar kijken en kunnen gebruikers de moeilijkheidsgraad of geluksfactor inschatten.
Op die manier kan ik er persoonlijk wel mee leven maar dan zou dit breed getrokken moeten worden.

Deze foto vind ik persoonlijk best mooi!

Gr.
@d

Het valt niet mee om te zeggen wat wel en niet kan. De fotografie en alles wat er mee samenhangt is zo breed (en ook zo mooi). Bij mij is het voornamelijk smaak die bepaalt wat ik wel of niet zou doen in de fotografie. En dan komt er nog bij dat mijn smaak verandert. Dingen die ik eerder niet deed, doe ik nu wel of andersom.

Wat betreft Nederpix is het een stukje lastiger. Fotografie is natuurlijk ook onderhevig aan veranderingen op alle gebied. Krampachtig vasthouden aan regeltjes is denk ik niet de manier om de site levend te houden. Je moet ruimte laten voor creativiteit. Belangrijk vind ik wel dat je als fotograaf eerlijk moet zijn over de technieken. Er zijn geen geheimen hier toch. Per slot van rekening is dit een hobby van ons allemaal toch.

De foto van Liesbeth vind ik mooi, eerlijk en zelfs inspirerend.

Sinds 2010 ben ik op NP en deze discussie heb ik in de loop der jaren meerdere keren voorbij zien komen.
Ik denk dat hierdoor ook fotografen zijn afgehaakt door de regels die NP hanteert, wat enorm jammer is.
Liesbeth geeft zelf aan dat ze vals heeft gespeeld, maar vertelt precies hoe ze de foto heeft gemaakt. Dus van vals spelen is hier geen sprake. Fotograferen is toch kijken en dat is precies wat ze gedaan heeft. Creatief denken én kijken heeft deze foto tot stand gebracht.
Ik vind het een prachtige opname!

Groet, Tineke

Ik snap niet waarom deze foto nog in tijdelijk staat
groet susan

Susan wat ben je ongedurig. Wij wachten op nog wat meer reacties. Niet iedereen kijkt dagelijks hier.

Nel jij ziet toch ook dat er zeer weinig mensen actief zijn op de site wat betreft commentaar??
Dat heeft nu echt een diepte punt bereikt, tenminste zo kijk ik er naar.
groet susan

Ik had mezelf voorgenomen om nergens op te reageren tijdens m'n vakantie, bij deze foto doe ik het nu toch. (Aangezien er gewacht wordt op meer reacties.)
Ik vind het een prachtige foto! In eerste instantie begreep ik dan ook totaal niet waarom deze niet geplaatst was, maar met het lezen van het stukje tekst wel. Ik zie niet in waarom dit niet kan. Zo lang de natuur niet kapot gemaakt wordt, kan er volgens mij veel. Alleen blijft het lastig voor de beoordeling wat wel en wat niet geplaatst gaat worden. Ik zie veel reflectie op het water voorbij komen, maar een tijdje terug was bijvoorbeeld een foto van blaadjes (van mijzelf) niet geplaatst omdat het geen natuurfoto is. Tja, dan weet ik het ook niet zo goed meer, waardoor ik ook wel enigzins af haak om m'n creativiteit toe te passen in een foto. Wanneer is iets een natuurfoto? Zo vind ik Johan vd Wielen een geweldige natuurfotograaf, maar hij gebruikt vaak allerlei lampjes om z'n onderwerp leuk te belichten. Ook dit wordt hier afgekeurd, voor mij om onduidelijke redenen. Dan kom je met elkaar ook niet verder binnen de fotografie, ik vind dat persoonlijk heel jammer. Het zou toch mooi zijn, als we met elkaar de registratie foto's kunnen verbeteren naar meer fotografische beelden, dus naar een hoger plan brengen.

Groet Rixte

Dank je Rixte voor je inhoudelijke reactie. (Overigens worden op NP wel foto's geplaatst beschenen met zaklampjes.)
We zullen je argumenten/ ideeën meenemen in het beoordelen van creatieve opnames.
Hopenlijk komen er nog wat meer reacties.

Op grond van de overwegend positieve reacties hebben we dit beeld nu verplaatst naar het reguliere album.
Het feit dat het gefotografeerde onderwerp zelf in deze setting werd geplaatst deed ons twijfelen of we ons daarmee niet op een hellend vlak gaan begeven.
Het moet in ieder geval geen gemeengoed gaan worden en manipulaties in het veld moeten wél duidelijk bij de foto vermeld worden, hetgeen Liesbeth dan ook keurig had gedaan.
Dat er gemanipuleerd wordt is ons zeker wel bekend, voornamelijk op basis van sterke vermoedens, biologische onbestaanbaarheden en “te mooi om waar te zijn” beelden.
We gaan uit van de eerlijkheid van de gebruikers; Liesbeth heeft hiermee het goede voorbeeld gegeven.
Gewoon zeggen wat je gedaan hebt, wel zo eerlijk naar de gebruikers toe waardoor deze de beelden beter naar waarde kunnen schatten.

Namens de moderatoren,
@d

@ ad,
Een hellend vlak, het is een fotografie site niet een filosofen site.
Groet susan

Ik vind het een prachtig beeld, ongeacht of het wier zo lag of het er zo is weggelegd.
Ik waardeer de eerlijkheid van de fotograaf.
Door het wier te verplaatsen treed geen verstoring o.i.d. op dus ik zie het probleem niet zo.
Bij veel fotografie wordt er ook van alles gedaan om een mooi en interessant beeld te creëren. Alle takjes met mos of herfstbladeren zijn ook niet altijd op een "natuurlijke" manier uit de grond gegroeid waar dan "toevallig" net een vogel op komt zitten. Voor mij dus geen probleem en een nominatie.

Groeten, Robert-Jan

Het is soms ook wel leuk om in het tijdelijk album te belanden, gezien de reacties en zo en al…
Dank jullie wel.
Eigenlijk zou het heel natuurlijk moeten zijn, om te zeggen hoe je een foto hebt gemaakt. Ik begrijp dan ook niet zo goed wat daar de moeilijkheid aan is en wat de fotograaf te verbergen heeft.
Ik fotografeer in eerste instantie voor mezelf en wanneer ik iets leuk vind of boeiend of wat dan ook, wil ik dat graag met jullie delen.
Dank aan de Moderators. Lijkt me echt geen gemakkelijke klus.

Niks verkeerd mee toch, op Birdpix bvb staat het vol met foto's die gemanipuleerd tot stand zijn gekomen.
Tevens bij bijna elke macro foto wordt het bloemetje of plantje, al dan niet met vlinder of ander insect, met een Plamp op zijn plaats getrokken voor de camera lens.
Dus ik zie geen verschil met wat ik hier zie, de fotografe in kwestie heeft gebruik gemaakt van natuurlijke elementen die ter plekke ter voorziening waren, ze heeft deze dan samen vastgelegd zoals zij dit beeld zag, niks verkeerd mee toch

grts
Sieg

In vind zelf niet dat iemand zich moet verantwoorden hoe de foto tot stand is gekomen. Dit is een fotosite en wat mij betreft telt het uiteindelijke resultaat. Als iemand het aangeeft zoals bij deze foto, prima hoor en alle respect.

Mensen wat het niet willen aangeven in de beschrijving, doen het toch niet. Je wilt niet weten wat ik af en toe zie in sommige veldjes. Complete uitrustingen voor achtergronden, spuitbussen etc. etc. Die dingen zijn niet aan mij besteed.

Waar ik wel op let, is de plek waar bv. de vlinder zit i.c.m. de achtergrond. Is die niet goed, maak ik geen foto. Zo simpel is het, dat is dan wellicht de perfectionist in me.

Ik heb hier ook al eens een (onterechte) discussie gehad over verplaatsing van een vlinder, terwijl niet ik maar de vlinder zelf zich verplaatst had. Los daarvan twijfel ik geen moment aan de deskundigheid van de moderatoren hier.

Ik zou er wel op letten niet TE zeer gedetailleerd erop in te gaan, want hierdoor zijn de laatste tijd toch nogal wat mensen door verdwenen.

Zou jammer zijn als die aantallen nog meer zouden oplopen.

Fijn weekend alvast en de groeten,

Jurgen

In tegenstelling tot Jurgen vind ik een beschrijving van hoe een foto tot stand is gekomen wel belangrijk. Voor mij is open en eerlijk zijn een bron van inspiratie. Vergeet niet dat het een hobby is. We hoeven toch nergens geheimzinnig over te doen. Hiermee zou je je als website kunnen onderscheiden ten opzichte van de andere websites die in mijn ogen vaak gefocust zijn op enkel het eindresultaat.

Wat creativiteit betreft mogen van mij de teugels wel wat losser, maar ook hier vind ik wel dat het best beschreven mag worden waarom en hoe een beeld tot stand komt. Daarmee lok je reacties en eventueel discussies uit.

Ik zie bijvoorbeeld op astrofotografiewebsite dat juist de weg naar het eindresultaat met alle problemen en innovaties belangrijk is om over te praten en niet het perfecte plaatje alleen. Zo wordt een website heel waardevol als het gaat om informatie en inspiratie. Hoe vaak ik al niet rondstruin in die archieven op zoek naar dat ene onderwerp.

Wat dat betreft ligt daar de toekomst. Dat vluchtige plaatjes kijken is met de komst van social media de norm geworden, maar ik mis vaak achtergrond informatie.

Hoe dan ook, dit is hoe ik hier tegenaan kijk. Misschien leef ik wel in een bijzonder wereldje en raakt dit kant nog wal. En misschien dwaal ik ook een beetje af van het onderwerp. Toch wilde ik dit even kwijt.

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next