Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Even vanwege de zorgvuldigheid, het is geen libel. Ik vermoed dat het een haft is, maar geen idee welke.

Zo te sterven op het water met je vleugels van papier ....

Dat liedje speelde ook in mijn hoofd.

Heel mooi vastgelegd!

En de toevoeging van de tekst van Boudewijn de G. Is wel heel toepsselijk.

Ja dit lijkt me inderdaad een haft.

Groet, Sjors

De onscherpe spriet doet een beetje flauw, maar die zullen we voor lief moeten nemen. De foto vind ik prachtig, met de fijne kleurtjes en details, het droevige einde in het nota bene levensbelangrijke water.
Een beeld om bij stil te staan, de kwetsbaarheid van de natuur. Iets waar wij, fotografen, misschien stiekem toch ook wel eens van vergeten hoe kwetsbaar dit alles is.
grtz, josephine

Ik denk dat ik weet wat we hier echt zien. De sprieten zijn te lang voor een haft en hij mist ook de sprieten aan het achterlijf die we meestal bij haften zien. Ook gaasvliegen en andere soorten uit de orde Neuroptera komen niet overeen en dan vooral wat vleugels betreft. We zien hier lange sprieten, smalle voorvleugels en grote waaiervormige achtervleugels, kenmerken die mooi zouden passen bij een sprinkhaan en wel eentje uit de onderorde Ensifera (langsprietigen). De kleuren van het achterlijf vind ik ook goed passen bij een sprinkhaan. Als je goed kijkt, zie je dat de achterpoten best vrij stevig zijn...

Groet, Robert

Nog even een plaatje van een langsprietige met gespreide vleugels gezocht bij mijn verhaal ter vergelijking. Let ook op de kop. Ik probeer nog wel even een betere foto te vinden, misschien zelfs nog wel van de juiste soort.

Groet, Robert

:
 
Page 1 of 1