Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Gaaf zeg, dit heb ik nog nooit gezien

Geweldig! En wat een kennis en kunde!

Ik doe het je niet na Bertus.
Uitermate knap allemaal!

Gr.
@d

Sjonge jonge ik zie iets bedenk hoe ik het graag wil laten zien en probeer dan de juiste foto te maken. Maar voor dit heb je veel kennis het juiste materiaal en veel koffie nodig. Heel veel respect voor dit prachtige eindresultaat.
Erg indrukwekkend.

Erno» Last edited by ErnovanDoorn on Mon 18 Sep 2023, 14:34; edited 1 time in total

Wat een doorzettingsvermogen om met smalbandfilters aan de gang te gaan in combinatie met een niet gemodificeerde dslr. H-alpha wordt hier natuurlijk tegengehouden door het standaardfilter in de camera. Desalniettemin heb toch wat rode kleur weten te vinden. Mooi Bert.

Jemig Bertus, ik begrijp eigenlijk niets van je verhaal, maar ik vind dit heel erg indrukwekkend.
Geweldig dat je dit kan maken en wat een volhouder ben je dan. Prachtig !

Hoe je het doet, dat gaat ook mij boven de pet. En dat past dan ook wel weer bij het onderwerp, het heelal, onvoorstelbare afstanden, oneindige (of begrensde?) ruimte, en andere zaken die onze hersenen maar moeilijk bevatten kunnen, hersenen die gewend zijn om de menselijke maat te hanteren.
Heel mooi resultaat, vind ik. Beeld om jezelf in te verliezen.
Groet,
Sieb

Dit op een knappe manier vastgelegd Bertus.👏👏

Eindeloos. Een ruimte-embrio? Hoe krijg je het voor elkaar om in zoveel beelden die precies te laten overlappen. Je kan dit wel naar Leiden sturen of naar Brian Cox. Hester.

Knap gedaan ondanks de niet geschikte camera Bertus en het ook nog eens extra moeilijk maken door te werken met smallband filters
Eigenlijk zit in deze nevel véél meer Ha 'rode kleur) maar door de filter in de camera wordt dit niet makkelijk vastgelegd.
De O3 (blauwe kleur) daarentegen neemt in dit beeld de overhand, wat eigenaardig is want in realiteit is het net omgekeerd
Interessante afwerking !

Trouwens, waarom zou deze camera niet te modificeren zijn ?? Is toch enkel het filtertje voor de sensor (laten) weghalen en bij een dslr niet zo moeilijk, je kunt daarna misschien wel problemen krijgen met scherpstellen maar voor astro gerelateerde fotografie stel je toch altijd manueel scherp.

grts
Sieg» Last edited by sieg on Tue 19 Sep 2023, 16:57; edited 1 time in total

Voor iedereen een dankjewel voor de positieve opmerkingen. Eigenlijk is het best wel jammer wat je zelf ziet tijdens het bewerken van de foto niet kunt laten zien’. Er is zo ongelofelijk veel (diep incroppen) in kleine details te zien!
Sieg, Dat sterren fotografie best wel lastig is weet je. Ik vind ook dat je al prachtig werk hebt laten zien en hoop op veel meer. Dat geldt ook voor het werk van Adri. Ik ben begonnen met een omgebouwde Canon 750. Een instapper en had geen idee dat je hier in ISO waarden zo ver verspringt. Van 800 naar 1600 dat 3200 enz. Niet wat ik wilde, dus een 6Dmk2 aangeschaft om die te laten ombouwen. Ik deed nog niet aan guiding of ditheren. Motivatie voor de 6D2 was een uitklapbaar scherm en natuurlijk full frame. Ombouwen liet ik doen bij Dutch Digital Works die mij erop attendeerde dat de camera, wanneer in Full Spectrum wordt omgebouwd er geen IR/UV cut filter in de lensopening kon worden ingebouwd. Dat kan bij veruit de meeste Canon en Nikon body’s wel maar bij mijn Canon niet. Nu zo gemaakt dat er wel wat Ha doorkomt maar bij fotografie overdag is dat niet te zien. Ook wel weer een plus al zat ik daar niet op te wachten. Er wordt dus flink gespaard voor een dedicated astro camera.
Grt, Bertus.» Last edited by Bertus on Wed 20 Sep 2023, 8:11; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1