Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Ik denk als je de schaduw links iets oplicht de foto net wat prettiger kijkt en de dennen naalden lijken iets aan scherpte te missen, verder wel een verrassend en mooi beeld door de kleuren.

Groet Erno

Het midden van de foto is het mooiste deel, door de kleuren en de tekening. Ik vind dat stukje ook net een soort van tekening, waarschijnlijk doordat de plantjes plat in het ijs liggen.
Als je het linker, donkere deel van de foto weg zou halen, dan is het een prachtig beeld. Ik vind het altijd knap hoe je dit soort beelden ziet, als je buiten bent.

Groet Rixte

Oh help, mijn tekst is verdwenen. IJzige naaldjes. (Geen kleurenpalet bij mij op scherm.) In werkelijkheid wsch kleuriger in je herinnering dan op de foto. Rood neutraliseert vaak in een cameraprogramma. Een rode amaryl wordt minder rood. Ook een roodfilter. In je buurt waren moerascypressen. Groene. Ook rode in de herfst? Is dit daarvan? Als je herinnering roder was (die naaldjes) mag je van mij de kleur versterken naar je beleving. Als je origineel scherp genoeg is kun je hiervan meerdere uitsnedes maken? Mijn 50 mm lens kan vaak niet overal zover dichtbij als ik wil. Eind november zaten veel rode naaldjes nog aan de cypres op het landgoed Elswout. Met druppels als op Erno's foto van gesmolten rijp. Feestelijk rood in mijn herinnering. Mogelijk upload ik er nog van. Groet, Hester

Het beeld is druk, dat klopt. Je zegt ook dat het je gaat om de vormen en kleuren. Die zie ik ook terug. Het blauw aan beide zijden geeft een mooi contrast met de rode naalden. De geconcentreerde hoeveelheid naalden in het midden samen met de kleuren zorgen ook voor een soort symmetrie. De linkerkant is zoals Erno al zei iets te donker. Die zou je selectief iets op kunnen lichten of domweg een reepje wegsnijden.

Maar zo ook al een mooi, prikkelend beeld voor mij.

Fijn om jullie commentaren te lezen en dank voor de tips.
Ik ga kijken hoe ik dat met dat linker gedeelte kan oplossen.
Ik vond het moeilijk om een goede uitsnede te maken, vandaar dat ik het hele beeld heb genomen.
En Hester; het zijn de naalden van de Douglas, die verkleuren van groen naar roodbruin.
Ben benieuwd naar jouw Cipres foto's.

:
 
Page 1 of 1