Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Deze foto springt er voor mij uit. Krijgt dan ook een nominatie!
Groet, Henk5

Ha, deze foto zou ik gemaakt kunnen hebben. Ik vind hem mooi. Bovenin wat meer ruimte zou nog mooier zijn.
Truus

Inderdaad idealer; iets wat los staat, voor de opdracht. Komt allemaal goed uit. Daarom een mooie foto. Met een interessant samengevlochten centrum dat de uitstralende draden verbindt. Zou de horizon een rechter indruk moeten geven?

Erg leuk gedaan dit. Ik zou graag de boom iets meer ruimte geven.

Ik vind het een geslaagde foto, de beweging komt hier vanuit de camera en niet vanuit de natuur zelf. Er had van mij wel wat extra ruimte boven de boom mogen zitten, zodat het, net als aan de zijkanten, zacht uitwaaiert.

Groet Rixte

Ook een vorm van beweging.
Mooi gedaan.
Ik vraag mij af of het uitmaakt of je uitzoomt, zoals als hier, of dat je inzoomt?
Krijg je dan een ander beeld?
Gewoon een vraag.

Erik

@Erik, ja het maakte wel uit, ik weet niet meer zeker waardoor het uitzoomen bij deze beter werkte, volgens mij gaf het wat meer contrast, de stam werd daardoor wat langer belicht en dus wat scherper.

Groet Erno

En allen, ben het ook zeker eens dat hij nog mooier wordt als hij helemaal vrij stond. Ik had dan alleen minder ruimte om uit te zoemen waardoor het effect weer wat minder intens werd.(dan had ik van grotere afstand van de boom moeten staan.
Bedankt overigens voor de nominaties.

Groet Erno

@Erno. Dank voor je reactie.
Ik kan mij er wel iets bij voorstellen.
Bij uitzoomen is de stam eerst groot in beeld en dan wordt hij dunner. Die dunnere stam verdwijnt in het grotere eerste beeld.
Bij inzoomen is dat andersom. De stam blijft dan meer in beweging, althans de beweging blijft zichtbaarder met als gevolg minder scherpte.

:
 
Page 1 of 1