Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Mooie detailfoto, nog niet zo lang dood denk ik. Zou misschien mooier zijn als je het lichte deel (links, onder en rechts) een stuk donkerder kan maken. Dan komt de kop een stuk mooier uit.

Groet Erno

Technisch best wel een knappe plaat maar in mijn beleving meer studiowerk dan een natuurfoto.

Hallo Erno.
Inderdaad wat belichting betreft,kan er nog wel wat verbeterd worden,dank voor je tip.

Bertus, ja bij zo een weertje als de laatste tijd is het wel leuk om met zo iets te experimenteren, ik ben ook meer in de natuur dan in mijn mancave😉

Goed bezig Tony. Het is een lastige vorm van fotografie, waarbij je inderdaad veel moet experimenteren. Veel details zijn te zien bij deze vergroting. Ik zie wel een klein beetje vertekening in de hoeken. Ik weet niet welke microscooplens je gebruikt. Wat ik wel weet is dat goed gecorrigeerde lenzen behoorlijk prijzig zijn. In plaats van flitslicht zou je ook continu licht kunnen gebruiken in de vorm van ledlicht bijvoorbeeld. Dat bevalt mij goed.

Benieuwd naar meer!

Dank jewel Adri.
Dank je voot de tip dat ga ik zeker eens proberen heb nu te vaak ongelijke belichting heb je misschien nog een idee welke ledlampen goed presteren?
Vindt het een hartstikke leuke vorm van fotografie😉

Eerder gebruikte ik ouderwetse daglicht gloeilampen. Nu heb ik twee ledlampen gekocht van 6400K. Om precies te zijn Aigostar SPIRAL 18W E27 6500K. Ze bevallen prima. Ik hoef de kleurbalans eigenlijk nauwelijks aan te passen achteraf. Bij de kringloop heb ik twee oude lampenvittingen gekocht en die in witte plastic bakken geschroefd. Die werken dan min of meer als een softbox. Ik heb een foto in mijn PA staan. Met andere stukjes wit plastic experimenten ik wel wat om het licht wat te be´nvloeden. Ik heb dus weinig ervaring met andere manieren van verlichten, dus ik houd me ook aanbevolen voor tips Wink

Ook hier een verbluffende detaillering. Leuk om zo te experimenteren. Qua licht lijkt het me lastig maar je staat open voor adviezen en dat is het eerste verdiend.
We gaan vast meer van je zien.
Succes!

Gr.
@d

Ad Sprang, dank je wel,en inderdaad het licht is zeer lastig,ook omdat je er bijna boven opzit met de
lens.ik volg ook Allen Walls"
op youtube, kun je ook veel van leren".
en nu ook Adri Nueland alhier natuurlijk.
knipoog.

:
 
Page 1 of 1