Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Leuke probatie "Pulletje" maar voor zo'n foto moet je een maximale scherptediepte hebben. Dit betekend werken vanop een statief en zo laag mogelijke sluitersnelheden proberen omdat je diafragma zo klein mogelijk moet zijn. Verschillende foto's nemen, want de meeste zullen onscherp zijn (riet-wind) en ... er de beste uitkiezen. Hier heb je gewoon té weinig scherpte en dito diepte. Groeten, Rudi.

Staat daar nou een telefoonnummer in je exiffile ?

@art: ik zie het ja, dat is het nummer van mijn vriend, van wie ik de camera af en toe leen (ik heb geen eigen apparatuur)!

@rudi: bedankt voor je commentaar. Ik denk dat ik wat dat betreft ook een beetje gehandicapt ben met de apparatuur die ik tot mijn beschikking heb (mn de lens natuurlijk): 18-70mm. Voor de plaatjes die ik soms graag wil maken moet ik eigenlijk een andere lens hebben! (kan erg frustrerend zijn..) Ik heb er nog nauwelijks verstand van, maar om een onderwerp een beetje beeldvullend te krijgen moet ik meestal max. inzoomen, wat de scherptediepte niet ten goede komt, als ik het goed begrepen heb.
Misschien moet ik me voorlopig maar op andere plaatjes toeleggen Sad Wink
groetjes pulletje

:
 
Page 1 of 1