Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Heeeeel origineel Laughing . Zonder de oranjegekte van je buurtgenoten was dit je niet gelukt Mr. Green .

Ik vind het al knap dat je met een sluitertijd van 1/13 een libel scherp op de foto krijgt. Als geheel vind ik de foto wel erg druk maar in de context van de start van het EK voetbal is het een geweldige foto, als je dit wilt ensceneren krijg je het nooit voor elkaar en de oranje kleur van de KB voegt nog wat extra's toe.
Ik vind het geslaagd.
Gr. Hans

Ik vraag me af, welke moderator deze er door heeft laten glippen.

I HATE FOOTBAL #evil #evil #evil

Het boutje staat er mooi op en je opzet is goed gelukt, dus mogen voor deze keer de vlaggetjes blijven hangen.
gr roosje

Dank voor jullie reacties, fijn dat er buiten de geijkte kaders gedacht kan worden (natuur is overal en zélfs tijdens het EK, en niet alleen in natuurgebieden Wink).
Digiton, met jouw opmerking kan ik helemaal niets: zou je deze kunnen toelichten? Het interessante van NP is juist waarom mensen iets wel of niet mooi vinden. Aan de techniek zal het niet liggen, dus waaraan dan wel? Ik heb ook niet voor niets de exif en bewerking erbij gezet (overigens keuren moderators nooit hun eigen foto's goed).

groet» Last edited by luc hoogenstein on Sat 07 Jun 2008, 21:33; edited 1 time in total

Als mijn foto's zo weinig natuur (minder dan 5% van de hele foto, de rest is van menselijke hand) bevatten dan beland hij gegarandeerd in het tijdelijke.
Mijn rechtvaardigheid gevoel zegt mij dat dit niet klopt, maar als jij het leuk vind om te provoceren of foto's te plaatsen die op het randje zijn, ga gerust je gang. Maar dan kun je wel dit soort commentaar verwachten

Dan maar een berichtje van de mod die hem er door heeft laten glippen...

Ik had deze foto al goedgekeurd zonder dat ik gezien had van wie hij was (zoals vaak gebeurt bij het goedkeuren van foto's). Dus ook al was hij van jou geweest, Ton, dan was hij er ook door gekomen.
Volgens mij hebben we ook net een seizensopdracht "stadsnatuur" gehad, dus een combi mens en natuur kan zeker op Nederpix. Zolang de natuur maar het onderwerp is, en aangezien het enige scherpe hier de libel is (die daardoor ook de aandacht trekt), is dat dus geen probleem.

@Luc: een leuke plaat, zoals ik laatst ook al heb laten zien is het duidelijk bij welk team de voorkeur van de libellen ligt Smile

Luc,

Geinige plaat. En zeker actueel. Veel sterkte de komende weken! En mijn advies: gewoon lekker meedoen.

Bendiks

digiton heeft denk ik totaal geen gevoel voor humor!!!
hardstikke leuke prent,
gewoon doorgaan zo,
groet
Wim Creemers

Leuke en originele plaat.
De Libel staat er mooi scherp op.

G. Henk

Zeker een leuke natuurfoto Luc. Heb tot een jaar of 10 geleden altijd in Hoograven gewoont, dus ik weet dat sommige buurten in Utrecht erg oranje kunnen zijn tijdens het WK. En dan een Bruine Korenbout in zo'n stedelijke EK setting. Prachtig toch !! Als je hem tijdens de seizoensopdracht al had kunnen plaatsen, had je van mij de eerste plaats gekregen.

Gr, Bertus

Hoi Luc, zo nu en dan komt er een foto voorbij die ik erg sterk vind! Dit is er zo eentje.
Foto met een verhaal. Sterk en met humor de stadsnatuur weergegeven.... toppertje!» Last edited by Els Branderhorst on Sun 08 Jun 2008, 7:49; edited 1 time in total

Originele en vooral ook actuele foto. Tussen Haakjes, Bruine Korenbouten in als tuinsoort is echt heel gaaf (ik kan me herinneren dat je ze vorig jaar ook al in de straat/wijk/tuin had).

Groet, Gerard

Zelf zou ik zo'n foto nooit maken, ik vind de achtergrond erg onrustig en mijn oog trekt gelijk naar boven naar dat felle oranje.
Een foto zonder zichtbare menselijke invloed blijft toch wel altijd voorop staan voor mij, bij het maken van natuurfoto's.

Toch moet ik wel zeggen dat zo'n foto wel altijd een discussie op gang brengt en dat zegt natuurlijk ook altijd iets over een foto! Wink

Al vind de een hem mooi en de ander oerlelijk, de foto maakt op een of andere manier wel emoties los.

Gr. Leor

Geweldig ! Lekker anders en dwars.
Gr Frank

De meningen verschillen, je houd hiervan of niet.
Een origenele foto van de leuke sfeer ter plaatse, maar te weinig natuur als natuurfoto naar mijn mening.
De achtergrond is hier het hoofdonderwerp, de libel komt op de tweede plaats.
Als voortaan dit soort foto's er door komen en ook nog nominaties krijgen, is dit een grensverleggende foto.

Groet, Huub

Mensen, mensen, wat een reactie's allemaal Embarassed ! Ik lees "grensverleggend", "humor", "commercieel", "provoceren", "topper", "anders en dwars", en nog veel meer! Dank hiervoor, en ook voor de nominaties natuurlijk!! Daarnaast is het goed dat er over een foto gediscussieerd wordt, dat gebeurt imho veel te weinig!

Even een paar interessante punten eruit gelicht:
@Huub: jouw opmerking vind ik een goede: het is inderdaad soms zo dat een onscherp onderdeel in een foto het onderwerp is, terwijl het scherpe object bij wijze van spreken de "aandrager" is. Dat idee had ik met deze foto echter niet voor ogen: het gaat mij hier om een libel in een door mensen op zijn kop gezette wereld. Maar achtergrond en onderwerp kunnen niet zonder elkaar in deze plaat, dus ik kan me je gedachte goed voorstellen. Denk maar een "natuurlijke" achtergrond erbij, dan is het hele shock-effect in 1 klap weg.

@ Ben: ja dat zou mooi zijn, een commerciële plaat! Hou ik er misschien eindelijk eens iets aan over.

@Bertus: deze was inderdaad een goeie geweest voor de vorige seizoensopdracht, maar helaas kwam het EK een paar weken te laat Wink .

@digiton: wat een onzin, dat weet je zelf ook wel. Op np geldt geen voorkeursbehandeling, sterker nog: als er van iemand foto's op een weegschaal worden gelegd, dan is het wel van de mods.
@Gerard: Goed onthouden! Vorig jaar was ik zeer verbaasd dat ze in mijn tuintje van een rijtjeshuis vond, maar dit jaar zijn ze er wederom, en meer dan de vorige keer! In totaal heb ik er nu regelmatig drie op ons hek zitten, samen met een oeverlibel. Het is hier sowieso een rare straat: vandaag een vroege glazenmaker langsvliegend en gisteren een smaragdlibel (beide nieuwe tuinsoorten), terwijl we vorig jaar al meerdere weidebeekjuffers hadden. Het is bij wijze van spreken wachten op de eerste vuurlibel of zwervende heidelibel Pray !

Is dit een natuurfoto? Ik vind van wel, omdat het onderwerp een vrij levend beest is dat onder andere in het stedelijk gebied voor kan komen. Bij deze het bewijs. Ben ik blij met deze plaat? Ja ontzettend! Het is namelijk gelukt om een libel in een actualiteit te fotograferen, en voor mij is dat de allereerste keer dat me dat gelukt is. Daarmee krijgt deze foto een tweede laag.

Zo, heel verhaal, maar als je een dergelijke plaat plaatst en zoveel reacties krijgt, dan past daar een gedegen antwoord op. Hopelijk kunnen jullie hier iets mee!

groet,
Luc» Last edited by luc hoogenstein on Mon 09 Jun 2008, 14:29; edited 2 times in total

De foto spreekt mij eigenlijk niet aan maar het idee is geweldig,ik als voetballiefhebber kan dit dus wel waarderen,misschien kijk ik er morgenavond weer anders tegen aan Rolling Eyes nominaties kan ik trouwens niet plaatsen.

Ik vind het een leuke plaat, Luc. Had de libel nog iets meer naar rechts geplaatst, maar misschien had je dan wel een paaltje in beeld gehad links. Weet niet of het komt doordat ik nu de korenbouten makkelijk herken, maar zie ze steeds vaker langs de kromme rijn; tot aan het ledig erf toe.

Tobias

@Tobias: dat paste nét niet: links begint een klimop-haag en dat zou het lijnenspel verstoren. Je hebt trouwens gelijk dat ze steeds meer toe lijken te nemen in Utrecht, op waarneming.nl is zoiets ook al geconstateerd las ik. Ik proef een (sterke?) parallel met de Weidebeekjuffer, mogelijk zijn de leefomstandigheden voor beide soorten recentelijk opeens toegenomen en kunnen ze nieuwe gebieden koloniseren. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat er meer getrainde ogen rondlopen: ze lijken voor een onervaren libellenkijker behoorlijk op gewone oeverlibellen, en die zijn veel algemener.

in wat voor gruwelijke straat woon jij zeg! wat een griebusburen... Laughing ( Embarassed )

compositie vind ik niet heel erg super. De kijklijnen gaan om het hoofdonderwerp heen. Er komt geen rust in de foto, zonder dat onrust het overneemt. Ik zie ook niet zo hoe je dit onder deze omstandigheden bij deze brandpuntsafstand beter had kunnen doen. Misschien met 700mm? Het lijkt me dat minder scherptediepte ook kan helpen?

dat ik het niet je nadoe, moge duidelijk zijn.

absoluut actueel.
compliment

@ Peter
Het zijn jouw vlaggetjes toch niet hè? Shocked
gr roosje

Roosje toch!

Grappig idee Luc, leuke foto!

Gr. Jacob-Carl

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next