Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Mooie foto, jammer dat het toch niet helemaal gelukt is om de knop scherp te krijgen.

Mooi, heel erg pril met nog een paar kleine druppeltjes. Voor mij domineert de grijze achtergrond teveel, daardoor meer winter dan voorjaarsgevoel.

groetjes Elisa

Haha, ik heb hier ook een half uur op staan ploeteren. Lastig, vooral met de wind. Mist de ultieme scherpte, maar fraai gedaan.

mij geeft het een echt voorjaarsgevoel, schitterend gedaan.
die druppel maakt hem af.
jammer van de grijze achtergrond.

Heel mooi, de dauwdruppel maakt het af. Idd jammer dat de knop niet echt scherp is, maar de grijze achtergrond vind ik juist mooi rustig. Bij een bloeiende hazelaar kan ik geen wintergevoel krijgen Wink

Hele mooie plaat. Mooi kleur bloempje, nog nooit zo gezien eigenlijk. Mooie rustige achtergrond, en ja, had iets scherper gemogen. Maar leuk voorjaarssfeertje.

Mooie plaat en een fraai moment van de hazelaar. De F11 zou voldoende moeten zijn voor een volledige scherpte.

Deze foto vindt ik helemaal top .
Wat betreft voorjaars gevoel ,komt perfect over.
Kleuren zijn mooi ,achtergrond vindt ik ook perfect gekozen.
Geeft goed de kou die er nog is weer .

Gr Andrea

Op de thumbnail zag het er veelbelovend uit. Compositie en orginaliteit scoren nog steeds hoog na het bekijken van de grote foto. Ik mis echter wel de scherpte, zowel bovenop de knop als de achterste blaadjes van de bloem. Ik twijfel dan ook sterk of de F11 voldoende zou kunnen zijn zoals Wiel aangeeft. Ik zou hier voor een F18 hebben gekozen, de achtergrond is zo te zien toch ver genoeg weg om rustig te blijven.

Maar zeker 1 van de leukere inzendingen naar mijn mening.

Beste mensen, allen bedankt voor de reacties so far! Over de scherpte: f11 had normaal gesproken wel genoeg moeten zijn denk ik (ik had inderdaad meer speling qua achtergrond zoals jelger suggereert, maar een kleiner diafragma ging ten koste van de sluitertijd, en dat was hier echt het probleem, met f11 nog maar 1/25...), maar er woei namelijk een heel klein beetje (niet meer dan een briesje), waardoor dit takje weigerde stil te hangen. Was het windstil geweest, dan had ik zeker voor een kleiner diafragma gekozen, maar goed, je hebt het niet altijd in de hand (en dat maakt het ook zo leuk! Cool ).

Luc

Luc, je komt hier mooi uit de hoek, zowel met je verdediging hiervoor als met het beeld zelf. Echt een rechtse Wink
Gr.Wim

Is leuk, ik had dit zelf nog nooit gezien. Nog nooit zo naar een hazelaar gekeken, denk ik. Vandaag weer even het veld in geweest, en ja, ze hebben het hier ook. Leuk!

Helaas geen goede lens om dit op de foto te zetten.

Heel erg fraai gemaakt.
Pracht compositie en dat druppeltje doet het hem helemaal

Inderdaad een goede invulling van de opdracht maar jammer dat tie niet echt scherp is. maar ik vind de foto veder wel orgineel.

Mooie foto, knop had iets scherper gemogen maar als je dit tegenkomt begint het voorjaar in je bloed te kriebelen en het is maar goed dat wij het weer niet in de hand hebben.
Groet Cees.

Da's een mooie foto Luc. Very Happy
Goed geslaagd.
Absoluut voorjaar. Thema goed volbracht.
Mooi scherp en leuk dat toefje voorop!!
Mooie kleuren.
Had zelf de knop iets meer naar vorengehaald om de details beter te kunnen zien.
Achtergrond erg mooi. Komt mooi rustig over.
Steel is ook mooi scherp.
Foto is okay.

Agnes

Vind deze foto ook erg mooi.
Het beetje onscherp op de knop stoort me niet.
Mooi met dat druppeltje.
vind het ook niet erg dat hij van rechts het beeld in komt.
Goed in het thema.


Groet Jan

Prachtig om dit te zien Luc, ik zal iets meer op de hazelaar gaan letten.
ZoŽn lege rustige achtergrond is volgens de algemene publieke opinie vaak favoriet, maar niet mijn favoriet... wat leeg en sfeerloos. Maar de sfeer van de bloem maakt dat weer helemaal goed.

Mooi idee, compositie spreekt mij ook wel aan, alleen dat diafragma of die wind die roet in het eten gooit.

Het voorjaar wordt goed weergegeven. Mooi om te zien dat de knop uitkomt. Leuk het druppetje op de bloesem, Jammer dat je wat onscherpte op de knop ziet, maar dit is niet echt storend. Ik vind de achtergrond persoonlijk wat grauw en saai. Al met al wel een mooie foto.

Colinda

Luc.


Van harte gefeliciteerd met de 2e plaats in de vroege voorjaars competitie.

Jannie.

Iedereen bedankt voor de commentaren en cijfers bij deze en mijn andere foto (bloemje)! Vond het boeiend om alle commentaren te lezen (eigenlijk zou ik wel willen dat elke foto zoveel commentaar kreeg...); ben hier blij mee! Het geeft een aardig beeld van hoe anderen tegen je foto aankijken, en je hoort dingen die je in eerste instantie zelf niet opvallen. Das toch een van de redenen (voor mij) om op Nederpix plaatjes te laten zien.
De onscherpte op het centrale deel valt waarschijnlijk te wijten aan beweging in het takje zelf. Door de wind bewoog het takje op een horizontale lijn zachtjes heen en weer. De conclusie voor mij is dat ik gewoon nog een keertje met dat onderwerp aan de slag ga, om wel de bijna-perfecte foto te krijgen!

groet,
Luc

Bedankt voor je felicitatie.
Jij ook nog gefeliciteerd had ik dus ook nog niet gedaan Embarassed
Ben het wel met je eens dat al de commentaren leerzaam zijn.
Ben er dus ook wel blij mee.
Hoop weer op een mooie opdracht.

Groet Jan

:
 
Page 1 of 1