Het magazine voor Natuurfotografen


Home > Album >
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 


Complimenten voor de hele serie, Vincent! Erg mooi om dat onderwaterleven te zien in hun natuurlijke biotoop. Vaak hebben onderwaterfoto's een zekere onscherpte over zich heen, mij valt op dat dat bij jou huidige serie helemaal niet zo is en ook de kleuren komen mooi natuurlijk over, complimenten.

Leuke visjes zijn dit, ik ken ze alleen als het hoogtepunt van een van de vele excursies die ik in het Lauwersmeer gegeven heb.

Mooie foto. Een waardige afsluiting van een erg mooie serie.

Vooral de kop vind ik zeer aansprekend. Toch heel opvallend terwijl de kleuren van de kop terug komen in de omgeving.
Je hebt een prachtige serie laten zien, Vincent.
Mvg. Martine

Dank u, voor commentaren en nominaties, ik heb de foto's met veel plezier gemaakt en merk tov mijn eerste seizoen op NP dat ik ondertussen toch al wat geleerd heb, en zeker sinds ik ook wat meer licht bij me heb onder water dat het eindresultaat iets vaker een goede foto is.
Merk ook dat er ondanks dat het aantal keer bekeken, en commentaren niet altijd even hoog is, er toch een behoorlijke groep gebruikers is die mijn foto's waarderen. Dit is voor mij een ontzettende stimulans om verder te gaan en nog betere en mooiere platen te schieten.
Als het komend jaar financieel meezit misschien toch maar eens investeren in spiegelreflex + bijpassend huis + extra lamp/flitser.

Hoi Vincent,
Met een eenvoudige klik op 'nomineren' wil ik jou bedanken voor de geweldige Zeelandserie die je hier liet zien.
gr. Jan

Hele mooie foto en waarmee je de Zeeland serie afsluit.
We hebben genoten van je onderwaterfoto's.
Hopelijk zien we er in de toekomst nog meer.

Gr. Henk» Last edited by Henk van den Born on Fri 09 Oct 2009, 6:23; edited 1 time in total

Heel knap hoe jij dit mooi weet vast te leggen, prachtige kleuren en compo. Groet Tom

Vincent,

Ik sluit me wat betreft de foto's bij de vorige sprekers aan.
Je moet niet zo katten op die andere amateur duikers; het toont wel de noodzaak van een goede opleiding, met name wat betreft het trimmen.
Ik vind het jammer dat de serie is verspreid over verschillende albums. Als er een vis op staat tussen sponzen en zakpijpen (zoals bovenstaand) gaat hij naar het album vissen. De foto van de garnaal tussen wieren gaat naar diverse natuur en zou je een mooie foto hebben van wieren dan gaat dit naar planten.

Ik pleit voor een apart album voor onderwaterfotografie. Dit komt de vergelijkbaarheid ten goede en is zeer leerzaam.
Er zijn in Nederland zeer veel (amateur)duikers en de moderne digitale camera's komen binnen bereik van degenen die een duikuitrusting kunnen bekostigen. Fotografen leren vanzelf zich onder water niet storend voor de dieren te gedragen.
Enige bekendheid van Nederpix als forum binnen de duikwereld kan een schat aan foto's opleveren. Na verloop van tijd geeft een dergelijk album ook een beeld van het voorkomen van planten en dieren in de Nederlandse wateren.

Ik heb ook erg van je serie genoten Vincent ! Bedankt daarvoor. Mooie foto's Ún nog leerzaam ook. Ik kijk dan naar een mooie onderwater wereld, die ik anders nooit te zien krijg.
groetjes Sonja

Dank je voor je serie. Eerlijk gezegd moest ik er eerst even aan wennen. Heb niet zoveel met vissen. Maar je hebt met je geweldige serie mijn belangstelling aangewakkerd.
Heb er veel waardering voor. Complimenten voor dit moeilijke werk. Zeker iets om mee door te gaan.
groeten Nel

@Henk, ik kan me voor een deel wel vinden in je verhaal voor een apart album voor onderwater, maar hier zitten ook weer nadelen aan. Doe je dan vissen, kwallen, planten, plantdieren, enz,.. allemaal bij elkaar of niet? Wat betreft de spreiding over albums heeft dit voor een deel ook te maken met wat het onderwerp van de foto is (volgens de fotograaf). Een edelhertfoto gaat ook in de zoogdieren terwijl er ongetwijfeld planten en bomen omheen staan.
Dus is misschien nog niet zo eenvoudig.

Wat een prachtige serie. Heb er erg van genoten.
De kleuren zijn fantastisch. Dacht altijd, dat onderwaterfoto's in Hollandse wateren vrij kleurloos zouden zijn. Jij hebt het tegendeel laten zien.

Groetjes, Marijke

http://www.flevopix.nl/

Veel mensen hebben geen benul hoeveel geduld het kost van jezelf, maar ook van je buddy om dit soort plaatjes te maken.

Prachtige foto. Ik kan het erg waarderen dat je laat zien dat ook in Nederland veel moois te zien is onder water.

groet, Jan

:
 
Page 1 of 1