Het magazine voor Natuurfotografen

Personal Gallery of fredvr
You can view the personal galleries of other members by clicking on the link in their profiles

tegen deze chart test ik mijn monitor instellingen voordat ik aanvang met nabewerking. Scientific name: McBeth test chart
Dutch name: McBeth test chart
English name: McBeth test chart
Place: McBeth test chart
Date: 21 Nov 2013
Posted: Thu 21 Nov 2013, 13:28
View: 2
Comments: 0
vanmorgen vroeg op de grens van een wei/bosrand waren een paar van deze vlindertjes zich aan het klaarstomen voor de dag.
Vanwege de begroeiing kon ik niet een echt goed standpunt vinden en besloot de vlinder er pontificaal en symmetrisch op te zetten. Scientific name: Aphantopus hyperantus
Dutch name: Koevinkje
English name: Ringlet
Place: Dorth
Date: 04 Jul 2012
Posted: Wed 04 Jul 2012, 22:51
View: 4
Comments: 0
Zit ik moeite te doen buiten juffers te vinden zit er opeens een naast me op de stoel in de woonkamer waar de schuifpui open heeft gestaan...  Kon nog net een opname maken voordat die de benen nam!  Geen last van wind gehad :) Scientific name: Coenagrionidae
Dutch name: Coenagrionidae
English name: Coenagrionidae
Place: Deventer
Date: 19 May 2012
Posted: Mon 21 May 2012, 14:54
View: 4
Comments: 0
Ook van mij een poging een wat minder registratieve opname te maken.. Dus onzeker of ie niet een vroegtijdige dood sterft bij de ballotage. :)
Na pixperience naar huis en met de presentaties van Jan vd Greef en Tim nog vers op het netvlies, even een heel klein omweggetje gemaakt om naar een locatie te kijken. 
Hier ook nog even snel een experimentje gedaan. combinatie van een bluropname en een paar (eenvoudige) nabewerkingen.

In een wat donker en een wat stils gedeelte van het bos reflecteerden de bomen mooi (kleurloos) in het water van een spreng.
Nuchter kijkend, verstand op nul, stelde het eigenlijk niet zoveel voor, maar de hele context riep bij mij toch een bepaalde sfeer op.
In een eerste poging er een foto van te maken bleef er eigenlijk niet veel meer over dan "een stapel zwarte takken" en mijn eerste reactie was dat dit het op een foto niet ging worden.

Toen getracht eea nog eens opnieuw te benaderen en daarbij gebruik te maken wat in mijn oren geknoopte tips van die dag.
Zonder nu het idee te hebben de plaat van mijn leven te hebben gemaakt ben ik toch aangenaam verrast met het resultaat. 
Het leuke is dat het hier puur om reflecties in licht kabbelend water gaat dat mede zo doorslaggevend is voor het effect, zonder dat dit van de foto afdruipt, om even in de termen te blijven..
De sfeer die ervan uitgaat komt, wonderlijk genoeg, behoorlijk overeen komt met wat ik daar ervoer.  Wellicht nog niet perfect, maar met deze manier van aanpak ga ik zeker meer doen!

Ik heb overigens nog wel een paar simpele, maar voor mijn gevoel noodzakelijke nabewerkingen gedaan, die m.i. belangrijk hebben bijdragen aan het eindresultaat.

Ben benieuwd naar de reacties en of ie wel door de ballotage heen komt, gelet op de recentelijke discussies.. :) ) Scientific name:
Dutch name: Weerspiegelde bomen
English name: Reflected trees
Place: Ugchelen
Date: 03 Mar 2012
Posted: Thu 08 Mar 2012, 11:03
View: 6
Comments: 0
Ook ik nog een paar edelherten... Ze waren voor mij wat ver weg ondanks mijn 300mm, cropfactor + 1.4x TC daarbij stond ik ook niet echt helemaal gunstig. dus van de 100.000x dat ik op de knop gedrukt heb heb ik bijna evenveel met een andere knop weer verwijderd. Was de 1e keer dus ik heb nog niet helemaal een vergelijk. Valt niet mee om daar nog een  uitschieter te maken denk ik met die 100 andere fotografen  naast je...  Toch gaat van deze foto wel een bepaalde sfeer uit vind ik. Scientific name: Cervus Elaphus
Dutch name: Edelhert
English name: Red deer
Place: NPHV
Date: 15 Sep 2011
Posted: Mon 19 Sep 2011, 20:46
View: 1
Comments: 0
Tegen de avond en liep mijn eerste libel tegen het lijf. redelijk rustig weer maar het licht was wel flink aan het afnemen dus. Scientific name:
Dutch name: Bruinrode heidelibel
English name: -
Place: Deventer
Date: 23 Aug 2011
Posted: Wed 24 Aug 2011, 21:13
View: 2
Comments: 0
Geprobeerd 'het beest' er symmetrisch op te krijgen en zodanig in het vlak te plaatsen dat er een balans met  'de sprieten' ontstaat. Scientific name: Platycnemis pennipes
Dutch name: Blauwescheenjuffer
English name: -
Place: Deventer
Date: 09 Aug 2011
Posted: Tue 09 Aug 2011, 18:59
View: 0
Comments: 0
volgende in een serietje van 4 juffers. weinig zon dus met behoorlijk wat wind. Moet zeggen dat ik dit met een 300mm best wel wat lastig vindt vanwege de grote afstand waardoor er vaak veel 'troep' tussen jou en het onderwerp zit.   Ik heb geprobeerd die grasspriet zo symmetrisch en verticaal mogelijk te krijgen. Scientific name: Platycnemis pennipes
Dutch name: Blauwe breedscheenjuffer
English name: -
Place: Deventer
Date: 09 Aug 2011
Posted: Tue 09 Aug 2011, 18:52
View: 2
Comments: 0
Select sort method:  Order:  
Page 1 of 1